Chocolade is een van de meest uitgesproken zoete zaligheden die we kennen. Als je het niet met me eens bent moet je het maar even in het commentaar roepen. Chocolade komt altijd van pas en altijd gelegen. Voor jezelf op een troostend moment, gewoon als tussendoortje, om lekker te genieten, of als een cadeautje voor wie dan ook: familie, vrienden en geliefden. Het toont liefde en biedt excuses aan, het wenst succes of herinnert ons ergens aan.
Dit boek gaat dieper in op het fenomeen chocolade. Je leest wanneer het ontdekt is, door welke volkeren het gebruikt werd, hoe en waarom. Maar natuurlijk ook hoe chocolade de overtocht heeft gemaakt naar het Europese vasteland, en hoe het zich hier verder heeft ontwikkeld tot de repen chocolade, cacao en andere producten van genot. Maar het is meer dan alleen een geschiedenisboek: want chocolade, dat moet je vooral ruiken en proeven! Na de inleiding (ca. 10 pagina’s lang) wordt het koken geblazen in het omvangrijke boek.
Daniëlle vertelt hoe hoe je de beste chocolade uitkiest en gebruikt. Zo leer je chocolade smelten (want dat is een proces waar veel te makkelijk over wordt gedacht) en wanneer je melk, puur of wit moet gebruiken. 75 recepten voor overdadige lekkernijen, desserts en zoetigheden, taarten en zalige muffins: voldoende inspiratie om jezelf en je gasten te laten genieten. De receptpagina´s zijn sober en helder ingedeeld. Een titel, ingrediëntenlijst en een stappenplan, meer komt er niet aan te pas. Aan de andere kant van de spread vind je een paginagrote full-color foto van het gerecht, netjes gepresenteerd en aantrekkelijk op de foto gezet. Wat summier wellicht, maar zeker doeltreffend. De stappen zijn helder en bondig omschreven, zonder al te veel extra tips: die werden immers in de basisbeginselen al genoemd en besproken!
Chocolade – pure passie,Daniëlle van LoonKarakter koken, maart 2012, 182 pagina’s, paperback.
Prijs: 19,95 euro. ISBN: 9789045200743
Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel. Online bestellen kan onder andere op:
Laat hieronder jouw reactie achter