logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Chio XXL Flippies

Chio laat zich inspireren door smaken en ingrediënten uit de hele wereld, met als resultaat een groot assortiment specialty chips en zoutjes met wereldse smaken. Je kent het merk waarschijnlijk wel van de Pombärs en de Party Mix Original knabbelzoutjes, maar het bijzondere merk heeft heel wat meer in petto. Ze nemen je graag mee op reis. Van het heerlijke Italië tot het pittige Mexico, of het grote Amerika tot helemaal down under in Australië, voor iedereen is er wel een favoriete smaak. De wereld smaakte nog nooit zo goed! Pak dus snel je koffers en maak een smakelijke reis door het Chio assortiment en ontdek wat dit nieuwe zoutjesmerk Nederland allemaal te bieden heeft. De nieuwste variant? Dat zijn de XXL Flippies.

Nieuw in het assortiment zijn de XXL Flippies, waarmee Chio je meeneemt naar de USA. Daar is alles groot, groter, grootst. Het zal je dan niet verbazen dat deze kaasknabbels standaard supersized is. Ze zijn niet alleen extra groot, maar ook extra lekker. En extra geel. En extra kazig. Extra luchtig. Heerlijk wegknabbelen met deze luchtigheidjes. De structuur is luchtig en krokant, maar niet hard. Daardoor kun je ze hard doorbijten, maar lijken ze daarna ook weer wat weg te smelten op je tong. Dankzij de kaassmaak komt het zoute karakter wat je bij sommige kaassnacks juist heel aanwezig proeft bij Chio op de achtergrond. Lekker wegknabbelen met deze XXL Flippies!

Wil je liever iets knapperigers? Dan kun je de Tortilla Rolls Sour Cream eens proberen. Dat zijn knapperige rolletjes van tortillachips, voorzien van een lekker laagje zure room. Die room is ingebakken in de rolls. Het zure is dan nagenoeg weg, wees gerust. Het resultaat? Een knapperige rol met een lekkere roomkaascoating! De tortilla’s zelf zijn van maïszetmeel gemaakt in plaats van maïsvlokken. Daardoor hebben ze een fijne structuur, en heb je naderhand geen harde stukjes tussen je tanden zitten. Een bijzonder momentje, lekker fris. En je kunt er geweldig mee dippen, want doordat ze rond zijn blijft er alles goed aan plakken!

Voor de kaasfans raden wij Käseln Emmentaler aan. Grappig vormgegeven zoutjes: vierkante, luchtige koekjes in de vorm van een plakje kaas. Compleet met gaten, uiteraard. En de lekkere, karakteristieke smaak van Emmentaler. Zo kun je genieten van een blokje kaas zonder het vet, en zonder het machtige gevoel in je maag, maar wel met de geweldige smaak, gecombineerd met een krokante, luchtige bite. Vooral de vorm en uitvoering staat erg leuk op tafel!

Wil je een lekkere snack na het barbecueën? Dan moet je de Dugadoo’s BBQ eens proberen. Ze zijn geïnspireerd op de barbecueërs bij uitstek: de Australiërs. De luchtige en knapperige ringen zijn voorzien van een mosterd-ketchuppoeder, waardoor ze lekker pittig smaken. Bovendien kun je er een paar om je vingers steken, zodat je nooit zonder hoeft te zitten.  Qua structuur lijken ze op de XXL Flippies: krokant, maar ze smelten op je tong.

Voor de knapperige snak uit Italië heb je twee smaken: de Bistrello komt namelijk in twee varianten. Je hebt ten eerste de toegankelijke, en zoete, Bistrello Paprika. Daarbij valt op dat de aanwezige nasmaak van paprika, waar niet iedereen van gecharmeerd is, ontbreekt. Wil je iets pittigers, dan neem je de Bistrello Bolognese. Lekkere ronde macaroni-XXL-achtige vormen, die wat harder zijn dan we in eerste instantie verwachten.

Chio chips koop je in de meeste supermarkten. Meer informatie over de smaken: www.havesomechio.com

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.