logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Chio Chips Kettle Cooked


chio 1

Kettle Cooked, dat klinkt wel heel bizar. Gekookte chips? In een ketel? Oh wacht: ‘cooked’ in het Engels betekent ‘gebakken’! Dat verklaard een heleboel. Fantasieën over heksenketels en magische brouwsels kwamen al naar boven! Maar gewoon gebakken chips zijn het ook niet, lees ik. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van een speciale techniek, waarbij de chips langer dan normaal gebakken worden. Daardoor worden ze knapperiger. Dat verklaart een boel.

De Chips Kettle Cooked zijn namelijk ontzettend krokant. En dat is best bijzonder, omdat de chips ook een stuk dikker zijn dan de normale chips. Doordat de aardappels ongeschild (wel schoongeboend, geen nood!) gesneden worden, zijn de randjes soms iets bruin. Dat geeft de aardappels meteen een authentiek tintje. De plakjes zijn wel allemaal even dik, natuurlijk. Je kunt de Kettle Cooked chips in drie verschillende varianten kopen: Sea salt, Roasted Bacon Style en Sweet Chili & Red Pepper.

Sea Salt is de meest normale, hoewel het zout anders smaakt dan normale Naturel-chips. Het smaakt iets voller, iets milder. Zilter, zou je kunnen zeggen. De zoute smaak is duidelijk aanwezig, maar niet zo overheersend. Zo proef je ook de smaak van de chips goed. Roasted Bacon Style is een smaak voor de echte barbecuefans en mensen die graag iets hartigers tot zich nemen. Ikzelf mistte een beetje de zoute smaak van bacon, maar wellicht komt dat juist omdat ik bacon associeer met gerookte bacon, die wat zouter is. De Roasted Bacon Style is wat zoeter, en lijkt daardoor eerder op een geroosterde ham: iets zoeter, met een vleugje zeezout. Sweet Chili & Red Pepper is voor de echte waaghalzen. Een smaakexplosie, zo je wilt. Ken je de smaak van Sweet Chili? Zoet, fruitig en licht pittig? Denk je eens in dat dat pittige nasmaakje een stuk krachtiger is: de rode peper komt je achteraf tegemoet. Zoet en krachtig, verrassend en pittig! En daar houd je van… of juist niet.

chio chips kettle cooked

Alle drie de varianten hebben een lekkere krokante bite: de basis is immers hetzelfde. Voor wie het wil weten: de vier stappen waarmee Chio zijn Chips Kettle Cooked maakt!

Stap 1 Wij gebruiken alleen aardappelen van de beste kwaliteit.

Stap 2 De aardappelen worden met schil gewassen en vervolgens in grote, dikke schijfjes gesneden en langzaam en zorgvuldig in de ketel goudbruin gebakken.

Stap 3 De lange en zorgvuldige bereiding van de chips in de ketel is het geheim voor de speciale knapperigheid.

Stap 4 Authentiek zeezout maakt deze chips tot een unieke smaakbeleving.

Lees meer op: http://www.havesomechio.nl/

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.