logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Chill Factor Slushy Maker, JML

775012Wat is er lekkerder op een warme dag dan een lekker verfrissend waterijsje? Precies: een Slushy! Geschaafd waterijsje, met een fijne structuur en een krachtige smaak. Maar het nadeel van die slushies is dat je ze maar moeilijk zelf kunt maken. De enige manier is eigenlijk door drank in een lage bak te doen, en er om de zoveel tijd doorheen te roeren. Of toch? Want met de Chillfactor Slushymaker komt het zelf maken van zo’n frisse Slushy een stuk dichter bij!

En hij werkt ook eens heel makkelijk. De beker bestaat uit een paar onderdelen. De belangrijkste twee zijn een siliconen beker, en een soort beker die daar in past, met daarin verwerkt een aantal koelelementen. Je maakt ze aan elkaar vast door er een kunststof ring op vast te schroeven. Dat deel leg je een paar uur in de vriezer, totdat-ie door een door bevroren is. Gelukt? Tot nu toe is er nog niets moeilijks aan. En heel veel moeilijker wordt het ook niet, gelukkig.

Terwijl de Slushy Maker zelf aan het koelen is, is het stap voor de volgende fase. Het maken van drinken, en hem koelen. Dat kan echt alles zijn, van cola tot aanmaaklimonade of appelsap. You name it! Hoe kouder je het drinken kunt krijgen, des te beter. En nee, koud water uit de kraan is niet koud genoeg, en ook kelderkoud drinken is nog steeds te warm.

Alles chill? Dan kun je beginnen aan de laatste stap! Vul de beker met het drinken en zet de kap erop. Dan is het een kwestie van knijpen tot je een heerlijke Slushy hebt. Let er wel op dat je er niet te veel drinken ineens in doet, dan bevriest de drank niet goed genoeg. En blijf knijpen. Daardoor wordt de drank bevroren en meteen gebroken. Blijf dus kneden! Een minuutje of drie moet genoeg zijn. Ga ook niet te lang door, want dan smelt de slush weer omdat het ijs door het kneden weer smelt. Maar nu maak ik het misschien moeilijker dan het is, want de Slushy kan heel wat hebben, hoor.

Na een paar minuutjes kneden ben je klaar, en kun je genieten van je eigen, persoonlijke favoriete Slushy. Gebruik daarvoor de meegeleverde kunststof lepel, daarmee beschadig je de binnenste beker niet. Geniet ze! Chill Fctor Slushy Maker, JML Prijs: 14,99 euro

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.