logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Chill Factor Ice Cream Maker

JML Ice Cream MakerHeb jij een Chill Factor Slushy Maker? Dan ken je het principe van de Chill Factor Ice Cream Maker. Je hebt een siliconen buitenbeentje en een binnenbeker waarin een aantal koelelementen verwerkt zitten. Die zijn echter een stuk groter dan bij de Slushymaker, waardoor de inhoud van de beker meer contact maakt met de elementen. Je maakt de binnenbeker en de buitenbeker aan elkaar vast met een ring. De beker zet je minstens vier uur in de vriezer. Klaar om het ijs te gaan maken? Dan komt fase twee aan bod.

Je kunt het ijs eigenlijk van alles maken, zo lang het maar een beetje vloeibaar is. Yoghurt, kwark, Griekse yoghurt, noem maar op. Breng het op smaak met poedersuiker, fruit of andere dingen, en je bent er al klaar voor. Of roer er achteraf stukjes fruit, kleine stukjes koek, chocolade of andere lekkere dingen doorheen. Je zou de deksel kunnen gebruiken als maatstaf, maar dat vond ikzelf niet eenvoudig. In die deksel zit namelijk een flinke rand, waardoor je de ingrediënten niet goed door elkaar kunt roeren. Een tweede schaaltje is dus echt de oplossing.

Heb je de ingrediënten gemaakt (bij je ijsmaker zit een receptenboekje voor wat inspiratie) en staat de ijsmaker minstens vier uur in de vriezer? Dan schenk je de ingrediënten in de beker, schroeft het deksel erop. Even schudden… en dan is het… kneden geblazen! Je zult merken dat het ijs veel sneller goed is dan de Slushy, in een mum van tijd verijst de inhoud. Zo heeft iedereen zijn eigen, favoriete ijs binnen handbereik. Vers en gezond, bovendien.

De beker van de Ice Cream Maker heeft een heel leuke vormgeving. De buitenbeker lijkt alsof deze gemaakt is van een hoorntje. De deksel lijkt alsof deze van een bolletje ijs is gemaakt. Bovenin de deksel zit een kleine opening, waardoor je de lepel kunt steken. Die opening maak je dicht voor je gaat schudden, met een dopje dat weer lijkt op chocoladesaus of aardbeiensaus. Erg leuk en origineel!

Chill Factor Ice Cream maker, JML Prijs: 19,99 euro

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.