logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Chickslovefood – Kidsproof kookboek

kidsproof-kookboek

In een druk gezin is het altijd rennen en vliegen geblazen. Werk, school, vriendjes, sport, relatie, het huishouden… en iedere dag een maaltijd op tafel zetten. Hier in huize CooleSuggesties ben ik als man  verantwoordelijk voor een goede pan eten op tafel. Dus ja, ik weet dat het lastig is om iedere week weer nieuwe dingen te bedenken en te bereiden. Laat staan van de afwas van een uitgebreide maaltijd… ja, ook die komt regelmatig voor mijn rekening in ons drukke gezinnetje. Ik ben dan ook bijzonder blij met het kookboek van de dames van het kookblog Chickslovefood.nl, die al een aantal kookboeken hebben uitgegeven. Met het Kidsproof kookboek richten ze zich juist op kindvriendelijke recepten.

Kidsproof kookboek

Wat maakt een maaltijd kindvriendelijk? Tja, dat is lastig te zeggen. Wel is duidelijk dat kinderen voornamelijk houden van relatief eerlijke gerechten. Basisingrediënten, die nog herkenbaar zijn qua vorm, structuur en smaak. Tenminste, zo is het bij ons het geval. Bij de kookboeken van Chickslovefood zit je dan helemaal goed – hun recepten gebruiken meestal maar vijf hoofdingrediënten, aangevuld met wat kruiden en specerijen. Dat zit dus al goed. Soms kom je natuurlijk ingrediënten tegen die jouw koter niet zal lusten – bij ons krijgen we bijvoorbeeld geen vis naar binnen. Och, ze doen het er goed op, ook zonder de waterbeestjes. Genoeg alternatieven!

Originele varianten

Wat ik echt gaaf vind aan het boek, is dat het vol zit met variaties op alom bekende gerechten. Lasagne bijvoorbeeld, maar dan in een lekker gekruide mexican style, burgertjes met röstischijven, couscous met kip en mango, tortilla’s… je kunt het zo gek niet bedenken of je vind het in dit boekje. Grappig vind ik de 3x-pagina’s, waarin je drie manieren hebt om bijvoorbeeld zelf je broodbeleg te maken, frites te bakken of groentemuffins op tafel te zetten. Met minimale inspanning en gezonde, verse ingrediënten. Lekker en verantwoord – het kan blijkbaar toch.


Ga direct naar Chickslovefood – het kidsproof kookboek op BOL.com.

Recensie over Chickslovefood – het kidsproof kookboek

Het Kidsproof kookboek van Chickslovefood is een echte must-have in de keukenkast. De recepten zijn ingedeeld op gebruiksmoment. Na een aantal babyrecepten (vóór je baby, niet mét je baby) kom je bij de recepten voor alledag, met ontbijtgerechten, avondgerechten en snacks. De meesten zijn gezond en verantwoord, maar natuurlijk niet allemaal. Dat hoeft ook niet: variatie is het belangrijkst. De recepten zijn eenvoudig, toegankelijk en zien er smakelijk uit op de kleurrijke (en iets te verscherpte) foto’s waarmee het boekje is verrijkt.

Score: 8


Informatie

Titel: Chickslovefood – het kidsproof kookboek
Auteur:
Uitgever: Unieboek het Spectrum
Aantal pagina’s: 144
Type boek: Paperback
ISBN: 9789000355518
Prijs: 18.50 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.