logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Chi voor beginners, Waysun Liao

Chi voor beginners is een introductie tot het eeuwenoude taoïstische principe chi. Wat is Chi? De onzichtbare levensenergie die niet alleen door je lichaam stroomt, maar door het hele universum. Chi is overal. Het zit in de aarde, in de lucht en in jezelf. Het is de energie die een levend wezen in stand houdt. Het zorgt voor herstel en groei van je lichaam en dus voor je gezondheid.

Levensenergie

In Chi voor beginners laat tai chi-meester Waysun Liao je kennis maken met je eigen chi. Bovendien leert hij je hoe je deze levensenergie ervaren kunt. Door middel van ademhalingsoefeningen word je je bewust van je chi. Met tai chi-oefeningen leer je hoe je je energie kunt gebruiken. De oefeningen worden gedemonstreerd door Waysun Liao zelf.Stress, boosheid, ongeduld, spanning en vermoeidheid kunnen de doorstroming van chi door je lichaam belemmeren. Zorg voor een goede chi-doorstroming en tai chi jezelf gelukkiger, vitaler en gezonder!

Geluk

Het boek begint dan ook met een duidelijke introductie in de Chi. Waysun vertelt in heldere en duidelijke taal waarom we minder bewust omgaan met onze energie, waarom we hem niet meer kunnen voelen of er eenvoudigweg niet meer op leren vertrouwen. Daarnaast wordt er natuurlijk uitgelegd hoe je de energiestroom kunt ervaren, versterken en gebruiken om er gelukkiger van te worden. Achter in het boek staat een stap-voor-stap meditatieve t’ai chi bewegingen, waarbij een foto wordt vergezeld van een omschrijvende tekst. Hier is het wel wat lastig om zowel het boek te hanteren als de bewegingen uit te voeren, maar na wat oefening in stapjes zul je zien dat je al snel de meditatiebewegingen onder de knie hebt, zodat je deze in alle rust kunt uitvoeren en de chi door je lichaam kunt laten stromen.

Authoriteit

Al op twaalfjarige leeftijd bestudeerde Waysun Liao in een taoïstische tempel in zijn geboorteland Taiwan tai chi. Liao is een van de grote autoriteiten ter wereld op het gebied van traditionele taoïstische wijsheid en tai chi. Hij is de stichter en meester van een van de oudste tai chi-centra,in het Amerikaanse Illinois, waar hij al meer dan veertig jaar les geeft. Kijk ook eens op www.taichitaocenter.com.

Informatie

Chi voor beginners,
Illustrator: nvt
Uitgever: BBNC, 176 pagina’s, paperback.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789045312446. Prijs: 14.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.