Ik moet toegeven dat ik kookboeken in mijn kast heb staan die nagenoeg ongebruikt zijn, op enkele recepten of een enkel hoofdstuk na. Soms is dat ene onderdeeltje zo bijzonder om het boek in huis te halen. Een Aziatisch kookboek waar heel vreemde recepten in staan bijvoorbeeld, maar wel een briljant hoofdstuk over dumplings. Zo komt die kast wel vol! Maar waarom zou je niet op zoek gaan naar kookboeken die aansluiten op die ene passie? De serie Chef het Zelf is uitgebreid met twee titels: Dumplings en Burgers.
Chef het zelf: Dumplings
Dumplings zijn kleine deegpakketjes gevuld met allerlei heerlijke dingen! Ze zijn een wereldwijd geliefd gerecht, maar komen oorspronkelijk uit Azië. Denk aan kleine zakjes geluk, gevuld met smaak. Je kunt ze stomen, koken, bakken en zelfs frituren. Maar hoe je ze maakt? Dat is eigenlijk eenvoudiger dan je denkt. Chef het zelf: Dumplings laat je kennismaken met deze Aziatische lekkernij. Misschien wel het belangrijkste deel van het boek is de bereiding van goed dumplingdeeg, dat is en blijft natuurlijk de basis van het gerecht. Daarna krijg je een aantal verschillende vullingen voor je kiezen, van vegetarisch tot recepten met vlees, vis en kip. Ook laat de auteur je in dit boek zien hoe je de verschillende bereidingstechnieken inzet voor verschillende resultaten. Daarna? Daarna kun jij je fantasie laten gaan. Gebruik de sauzen en smaakmakers van dit boek en vul de dumplings zoals jij dat graag doet!
De recepten zijn puntsgewijs voor je op een rij gezet en goed leesbaar tijdens het koken. Soms zijn de stappen wat groot (veel handelingen per stap), maar dat is eigenlijk het enige kritiekpunt op de omschrijvingen. De ingrediënten zijn daarentegen wat klein en cursief weergegeven, wat de leesbaarheid niet ten goede komt.
Score: 8
Uitgever: Becht uitgevers, 72 pagina’s, Hardcover.
ISBN: 9789023017349. Prijs: 11.99 euro.
Ga direct naar Chef het zelf: Dumplings op BOL.com.
Chef het zelf: Burgers
Wie kan er nu ‘nee’ zeggen tegen een goede burger? Ik niet in ieder geval. Maar het blijft altijd lastig om te variëren met toppings. Ik moet bekennen dat ik veelal op dezelfde manier burgers opbouw. Het kookboek Chef het zelf: Burgers brengt daar wat verandering in. Hoewel… het is meer een basisboek burgers met inspiratie dan een diepgaand boek om je burgerskills naar een hoger niveau te tillen. Zo vind je een recept voor burgerbroodjes, voor een paar sauzen… het gaat hier dus vooral om de inspiratie. En die krijg je. Op een toegankelijke manier. Die beperking is dus niet zozeer een kritiekpunt, maar meer om even het verschil te maken tussen Chef het zelf: Burgers en bijvoorbeeld Het Ultieme Burgerboek. De recepten in dit boek zijn toegankelijk en relatief eenvoudig te maken. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om kant-en-klare hamburgerbroodjes en sauzen te kiezen voor nog meer gemak en comfort – en dan heb je met dit boekje een leuke inspiratiebron om je burgers in een bepaald thema te presenteren en op te bouwen!
Score: 7
Uitgever: Becht uitgevers, 72 pagina’s, Hardcover.
ISBN: 9789023017356 . Prijs: 11.99 euro.
Ga direct naar Chef het zelf: Burgers op BOL.com.
Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op: