logo-liggend-wit-donkerblauw-kleinMenu

Recensie: Cheesecakes van Berko, Steve Schouflikir


cheesecakes van berkoHet is voor mij nog niet zo heel erg lang geleden dat ik voor het eerst cheesecakes heb gegeten. Op dat moment (we hebben het over zo’n 15 jaar geleden) waren cheesecakes nog helemaal niet zo ingeburgerd – en eigenlijk is er nog steeds een lange weg te gaan. Bij deze dan ook een oprechte uitnodiging om zelf eens een cheesecake te gaan bakken! Het boekje Cheesecakes van Berko is een geweldige manier om met deze overheerlijke (maar machtige) lekkernijen kennis te maken. De recepten zijn afkomstig van de Franse patisserieketen Berko, met filialen in Parijs, Brussel en zelfs Peking. Zij weten als geen ander hoe je een goede cheesecake moet maken. Dat weten ze zelfs zo goed, dat ze de regeltjes regelmatig weten te buigen naar verrassende en originele recepten. De basis is en blijft roomkaas en een brosse taartbodem, maar dat s dan ook de enige houvast. Berko gaat binnen die spelregeltjes aan de slag met hazelnootpasta, kastanjepuree of pindakaas. Voeg smaakmakers als limoen of munt toe en breng originele toppings aan met diverse soorten fruit en noten, glazuur je cheesecake of gebruik voor de finishing touch de crème brûlée-brander. Varieer eindeloos met de taartbodem en gebruik speculaas, lange vingers, volkoren- of chocoladekoekjes. Kortom, met de cheesecake-recepten van Berko breid je je repertoire uit. Wij zelf gebruikten het recept in een bakring. Lekker klein en compact, perfect voor een kleine portie genieten. Half uurtje in de oven, en daarna in de oven en koelkast laten afkoelen… en genieten maar! Perfect voor een restje roomkaas. De speculaas die we gebruikten hebben we natuurlijk eerst fijngemalen in onze Magimix. Het compacte boekje vertelt heel duidelijk wat je allemaal nodig hebt, van de taartvorm tot aan de ingrediënten per onderdeel (bodem, roomkaasmengsel, eventuele toppings worden allemaal netjes uitgesplitst). Vervolgens wordt de bereidingswijze stap voor stap vertelt en toegelicht, zodat er helemaal niets mis kan gaan. Ieder recept wordt bijgestaan door een schitterende fotografie, waar het water je van in de mond gaat lopen. En wie weet vallen ze zo in de smaak dat ook jij met de spelregeltjes van cheesecakes gaat experimenteren? We horen je suggesties graag! Cheesecakes van Berko, Steve Schouflikir Good Cook publishing, 70 pagina’s, hardcover. Prijs: 8,95 euro. ISBN: 9789461431043

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.