logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Céréal kokoskoekjes zonder suiker

céreal kokoskoekjeGezond eten is een hoognodige trend, en gelukkig doen steeds meer mensen hieraan mee. Beter letten op wat je eet draagt namelijk bij tegen een grotere gezondheid, een hogere weerstand en het verminderen van overgewicht. Hoewel superfoods je om de oren vliegen is dat nog niet voor iedereen weggelegd. Geen nood, want het kan ook anders. In plaats van helemaal te switchen naar die ‘superfoods’ kun je ook op andere manieren letten op wat je eet. Wij namen een pak Céréal kokoskoekjes bij de hand en gingen met een kopje thee kijken wat er nu zo bijzonder aan die koekjes is! Céréal bewijst met een mooi assortiment aan producten dat je lekker kunt genieten, zonder dat je daarbij een flinke dosis suiker naar binnen krijgt (gemiddeld zo’n 100 gram per dag, zo bleek uit een onderzoek. Het dubbele van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid!). Die suiker zorgt namelijk voor een flinke piek in je bloedsuikerspiegel, en die overtollige energie wordt opgeslagen in… juist: vet! Céréal vind echter dat er genoeg ingrediënten zijn die wél gezond zijn. Gewoon, in de natuur. Zo leefden we al duizenden jaren, en als we ze niet uit het oog verliezen blijven we dat nog duizenden jaren doen. Céréal maakt dan ook producten met minder suikers, meer vezels en producten die verrijkt zijn met extra vitamines. Voor ieder wat wils! Schermafbeelding2014-04-23om11En nu moet je niet denken dat de producten van Céréal heel saai en smakeloos zijn. Helemaal niet zelfs! Hun knapperige pure chocolade staat absoluut in onze top van lekkere pure chocolade, en de Céréal aardbei-frambozenjam is heerlijk zacht en vol van smaak. Ook de Céréal kokoskoekjes zijn lekker zoet, met de aangename smaak van kokos als bonus. Het bijbehorende vakantiegevoel krijg je d’r zo maar bij. Bovendien zijn ze heerlijk luchtig en krokant. Bros is geloof ik de juiste term! Die zoetheid wordt verkregen uit maltitol. Dat is een zoetstof die gemaakt wordt van moutsuiker, uit bijvoorbeeld maïs of tarwe. Het is even zoet als suiker, maar bevat slechts de helft van de calorieën. Da’s snel verdiend, niet? Nee, een heel pak koekjes achter elkaar moet je ook niet opeten, maar daar hebben ze ook aan gedacht. De koekjes zitten per twee in folie verpakt. Dat is inderdaad wel wat minder goed voor het milieu dan dat ze in één zakje zitten, maar het is wel weer makkelijk meenemen in je tas naar het werk, of tijdens een dagje shoppen!

Over Céréal

Al meer dan 80 jaar is het de ambitie van het merk Céréal om gezond te genieten van eten. Daarom streven ze naar het ontwikkelen en commercialiseren van producten aangepast aan de individuele behoeften van het lichaam. Het assortiment van onder andere brood, koekjes, broodbeleg (jam en chocoladepasta), chocolade, wafels en dranken is ontwikkeld volgens specifieke functionele voordelen per segment: het verhogen van vezelinname, inname van vitamines en mineralen verhogen, minder suikers eten en gluten- en lactosevrij leven.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.