Recensie: Cellux Touchscreenhandschoenen


Ja, het is weer zo ver. De koude trekt ons land weer in, en zorgt her en der voor kleine en grote ongemakken. Zoals koude vingers, terwijl je wacht op bus of trein! En wat is er vervelender om die tijd maar een beetje doelloos voor je uit te staren? En ja, je hebt natuurlijk wel wat vermaak bij, maar die zit in je binnenzak. Je smartphone staat natuurlijk vol met spelletjes, Facebook, Twitter, Tumblr en nog veel meer leuke dingen. Binnen handbereik.

Maar dat betekent ook dat je met blote handen in de buitenlucht moet komen, en fijne vingerbewegingen moet maken om alle handelingen op je kleine smartphonescherm uit te voeren. Kou en vingers – dat is geen goede combinatie. Handschoenen bieden wel een oplossing, maar dan heb je weer een probleem. Met handschoenen aan kun je je touchscreen niet meer bedienen.

Tenzij je speciale touchscreenhandschoenen aan hebt. Die zorgen ervoor dat het signaal van je handen worden doorgezet naar het beeldscherm, en je handelingen kunt uitvoeren. Heel gezellige en winterse modellen zijn deze, de Cellux universele touchscreenhandschoenen. Daarbij is elk van je vingers geschikt om het beeldscherm te bedienen. De palm en rug van je hand zijn voorzien van een gezellige Noors weefmotief. De vingertoppen zijn donkergrijs, ook een erg leuk detail. En het prettige is: je voelt helemaal niets van het feit dat er iets door het stof heen verweven zit! Ze dragen net zo comfortabel als normale handschoenen. Een nadeel? Ze zijn niet bestand tegen heel lage temperaturen. Ook zitten er geen anti-slipdelen op. Pas op dat je smartphone niet uit je handen glipt! Het is een gevaarlijke combinatie om een gladde smartphone in gladgeweven handschoenen vast te houden…

De handschoenen zijn overigens universeel: er is geen linker- of rechterhandschoen. Je kunt ze wassen tot 30 graden Celcius. Verkrijgbaar in maat S of L.

Cellux universele touchscreenhandschoenen
Prijs: ca. 15 euro

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.