logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Casanova’s, Just Film

Casanova’s is een Nederlandse romantische komedie over het fenomeen ‘datingcoach’. Een datingcoach helpt onzekere en verlegen mannen om over die angsten heen te stappen en vrouwen aan te spreken. Een nobel doel zou je zeggen, maar daar denkt Chantal (Birgit Schuurman), de leidinggevende van de onzekere journalist Bas (Jim Bakkum) heel anders over. Zij denkt dat het geldklopperij is, dat ze trucjes leren om vrouwen in bed te krijgen. En dus stuurt ze Bas undercover naar de cursus – wie weet heeft hij er nog wat aan ook!

Oude liefde

Bas wordt onder een alias ingeschreven, zodat niemand hem kan googelen en kan ontdekken dat hij journalist is. Tot zijn grote schrik staat daar echter voor hem niet alleen het stoere machomannetje Marco (een rol waar Tygo Gernandt zich zo te zien prima in vermaakt), maar ook diens bevallige assistente Roos (Lieke van Lexmond). En laten Roos en Bas elkaar nou eens kennen van vroeger! Hij was altijd al stapelverliefd op haar, maar tijdens het eindfeest op school werd ze voor zijn neus weggekaapt door een stoere jongen. En nu staat ze voor hem, terwijl hij probeert haar werkgever te ontmaskeren. Dat is nogal een situatie, niet?

Bekijk hieronder de trailer van Casanova’s:

https://www.youtube.com/watch?v=4LBtpDCWzok

Casanova’s

In de film Casanova’s komen vier mannen aan bod, die ieder met hun eigen onzekerheden te kampen hebben. Deze rollen worden vol overgave gespeeld door Roeland Fernhout, Leo Alkemade en Sergio IJssel. Het is daarmee al een feest van herkenning om al die bekende Nederlanders op het scherm voorbij te zien lopen – en er lopen er nog een flinke handvol rond in deze film. Ieder van hen heeft zijn eigen bagage die ze een plekje moeten geven, wat voor de nodige grappige situaties zorgt. Soms is het zelfs jammer dat er niet meer tijd is genomen voor die transformatie van eigenzinnige, verlegen of sociaal onhandige man naar die echte Casanova die ze in drie dagen tijd worden.


Ga direct naar Casanova’s op BOL.com.
Titel: Casanova’s

Recensie over Casanova’s

Nederlandse films hebben niet altijd een even subtiel karakter, maar daar is de afgelopen jaren gelukkig verandering in gekomen. Ze zijn stijlvoller geworden, zonder die beruchte dosis onderbroekenhumor en seksistische opmerkingen, de standaard scènes en het gevloek her en der. Casanova’s had makkelijk vlak en platvloers kunnen worden, maar het is allemaal heel netjes binnen de lijntjes gebleven. Het is een fijne romantische komedie geworden, waarbij de scènes met de vader van Bas eigenlijk het fijne tempo afremmen. Ja, het is een voorspelbare romantische komedie, maar laten we eerlijk zijn: hoeveel films binnen dit genre zijn nog echt verrassend?

Score: 7


Informatie

Titel: Casanova’s
Uitgever: Just Film
Tijdsduur: 90 minuten
Genre: komedie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.