logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Cartoon- en animatietekenen, Walter Foster en Jack Keely


cartoon en animatietekenen 97989057649257Stripboeken en tekenfilms zijn niet alleen leuk om te lezen en te bekijken, maar vooral om zelf te maken! Cartoons en kleine tekeningen maken van een saaie pagina al meteen een leuke, maar je kunt natuurlijk nog veel meer doen met cartoons. In het boek cartoon- en animatietekenen leer je welke materialen je nodig hebt, en hoe je die gebruikt, wat voor tekenstijlen er zijn en hoe je die kunt imiteren.

Daarna laten Walter Foster en Jack Keely je zien hoe je karakters vormgeeft. Hoe kies je een hoofdpersoon, en hoe leg je emoties in het gezicht van je personage? Natuurlijk komen niet alleen mensen aan bod, ook dieren mogen niet ontbreken in dit leuke en vrolijke boek! Stap voor stap laten Walter en Jack je zien hoe je de poppetjes tekent. Stap voor stap zie je een paar rondjes omtoveren tot een ware beauty of spierbundel. Bovendien laat het tweede deel van dit boek zien hoe je je karakter nog levensechter maakt met behulp van animatie. Je krijgt duidelijke aanwijzingen en voorbeelden hoe je hem stap voor stap daadwerkelijk in beweging krijgt! Een geweldig boek, waar je zowel als beginnend tekenaar als gevorderd potloodkunstenaar genoeg inspiratie en technieken uit kunt halen.

Cartoon- en animatietekenen, Walkter Foster en Jack Keely
Librero, mei 2012, 96 pagina’s, paperback.
Prijs: 4,95 euro. ISBN: 9789057649257


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.