logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Ga vol gas achter je computer zitten: speel Cars 3: Vol gas voor de winst


cars 3: vol gas voor de winst

Cars 3 is momenteel in de bioscoop te zien, en zoals je misschien al gewend bent van eerdere films van Cars: ook deze film wordt gecombineerd met een geweldige racegame! Cars 3: Vol gas is dan ook gebaseerd op de film Cars 3 van Disney•Pixar en biedt een geheel nieuwe interactieve ervaring die alleen of samen met vrienden en familie beleefd kan worden.

Racen maar

Natuurlijk staat racen centraal in Cars 3: Vol Gas. Had je anders verwacht? Maar dan moet je wel racen zoals je nog nooit hebt gedaan, met coole stunts, gave power-ups en als de bekendste karakters uit de film, zoals Bliksem McQueen, Cruz Ramirez, Jackson Storm. Die trucs, vaardigheden en wapens geven het spel natuurlijk een extra dimensie. Het is echt stoer om een stukje achteruit te rijden, om daarmee je ‘booster’ te laden, zodat je kunt omdraaien en meteen vol gas weg kunt scheuren. Bij het inhalen kun je jouw tegenstanders een fikse duw geven, zodat ze even van de baan geraken… zo wordt deze game een echte strijd om de overwinning.

Aanpassen

Cars 3: Vol gas bevat meer dan 20 aanpasbare personages, waaronder populaire helden uit de Cars-films en een nieuwe generatie racers en meer dan 20 unieke racebanen, verspreid over 13 iconische raceomgevingen uit de film. Grappig is wel dat de auto’s zelf weinig tot geen voordelen hebben in de game. Takel is net zo snel als Jackson. Het gaat dus puur om de voorkeur. Wie zie je het liefst, naar welke stem luister je graag? 

Spelsoorten

Je kunt niet alleen racen in Cars 3: Vol gas voor de winst. Er zijn ook andere manieren om de eindstreep te behalen en punten te scoren. Wat dacht je van:

  • 1. Race: Spelers kunnen op de baan in actie komen tegen Bliksem McQueen en de rest om de ultieme uitdaging aan te gaan.
  • 2. Stunt-showcase: Spelers kunnen van hellingen af racen om in de lucht te springen en zoveel mogelijk stunts uit te voeren voordat de tijd om is. Ze krijgen punten voor elke geslaagde stunt en veilige landing.
  • 3. Snelste-ronde-race: Spelers kunnen racen tegen hun eigen beste tijd terwijl ze proberen om een nieuw baanrecord te vestigen. 
  • 4. Stuntpark: Een gebied waar spelers kunnen racen, stunts kunnen uitvoeren en uitdagingen kunnen aangaan, of gewoon lekker kunnen rondrijden in hun eigen tempo. Er zijn geen regels! Oefen stunts, ga uitdagingen aan of rijd lekker rond voor eindeloos plezier.
  • 5. Afvalrace: Verzamel en gebruik allerlei power-ups om zoveel mogelijk crash-karts uit te schakelen. Als de tijd om is, wint de speler met de meeste punten.
  • 6. Battle-race: Spelers kunnen power-ups verzamelen en gebruiken terwijl ze hun wagens op de proef stellen tegen die van vrienden en familie om zelf de ultieme kampioen te worden. Vier Master Level-evenementen, tegen Takel de Grote, Miss Fritter, Chick Hicks en Jackson Storm.

Ga direct naar Cars 3: Vol gas voor de winst op BOL.com.


Recensie over Card 3: Vol Gas voor de winst

Racen maar! Cars 3 laat zien dat kindergames ook knap lastig en best uitgebreid kunnen zijn. Je zou deze game kunnen zien als een mix tussen een arcadespel als Mario Cart en een serieuzere racegame als Need for Speed. Snelle races, coole trucs, een uitgebreid arsenaal aan technieken die je kunt inzetten en je favoriete filmkarakters. Wat wil je nog meer? Onze favoriet is de battle race: daarin race je niet alleen tegen elkaar, maar kun je ook de meest bizarre wapens gebruiken om elkaar even dwars te zitten. Maar wees gewaarschuwd: je tegenstanders kennen echt iedere binnenweg!

Score: 7


Info

Cars 3: Vol Gas voor de winst, Warner Bros Games
PS4, XBOX One, PC, racen.
Prijs: 25 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.