logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Cars 2 App mates, Spin Master


app mates bliksem

Heb je een iPad, kinderen die weg zijn van racen, Disney en/of de animatiefilm Cars? Dan zijn de Cars 2 App Mates perfect voor je! In navolging op Jumbo’s iPawn zijn er namelijk veel fabrikanten aan de slag gegaan met interactieve middelen om op je iPad te gebruiken. de App Mates zijn er een subliem voorbeeld van. De bekende figuren uit Cars 2 komen namelijk terug als miniatuur, voorzien van een soort sensoren aan de onderkant. Door de auto stevig vast te houden geeft je de menselijke elektromagnetische energie door via het autootje, en weet de iPad precies waar het voertuig staat. In het filmpje hieronder zie je precies hoe het spel eruitgaat. Super! Echt interactief, en een absolute noviteit op het gebied van apps.

De (gratis te downloaden) app Cars 2 App mates reageert hierop, en koppelt informatie aan de locatie. Rijdt je bijvoorbeeld ’s nachts, dan zie je ineens dat je echte autootje twee koplampen heeft, die de omgeving verlichten. Supercool! In je tocht door Radiator springs moet je nu allerlei opdrachten uitvoeren, die je krijgt van de vele karakters uit de film. De iPad weet bovendien welk voertuig je zelf bestuurt, zodat je niet jezelf kunt voorkomen. Maar dat is niet alles: er zijn ook speciale missies die je moet uitvoeren, waarvoor je bepaalde functies krijgt toegewezen. Die kun je weer uitvoeren met je andere hand. Zo schiet je, laat je een hoorn afgaan et cetara. Deze gadgets moet je wel verdienen. Voor iedere geslaagde missie krijg je namelijk munten, die je in de winkel kunt spenderen. Ook met races verdien je natuurlijk geld. Hoe beter je presteert, des te meer verdien je. Ook vind je in die winkel leuke gadgets om je auto mee te pimpen.

Tip van CooleSuggesties: blijf met je auto in het midden. Dan ga je het hardst! Ook raden wij je aan een screenprotector te gebruiken. Het zou immers zonde zijn als je scherm beschadigd.

Als fysieke autootjes kun je kiezen uit Bliksem McQueen, Takel, Finn McMissile, Holley Shiftwell, Francesco Bernoulli en Shu Todoroki. Het leuke is dat iedere auto z’n eigen opdrachten en missies toegewezen krijgt!

Cars 2 app mates, Spin Master
Single Pack: 14,99 euro (Mc Queen & Takel)
Double Pack: 22,99 euro (Takel & Finn,Mc Queen & Holly,Francesco & Shu)

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.