logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Cannibal monsters, Smart Games

Laat monsters elkaar opeten, door ze te stapelen. Een monster kan alleen eten wanneer het past op het monster dat het wil opeten. Wie blijft er als laatste over?

Het spel Cannibal Monsters is, zoals je wellicht gewend bent van Smart Games of eerder hebt gelezen bij Hide and Seek Pirates, verpakt in een stevig kunststof doos dat tevens dient als speelbord. In het doosje vind je de spelregels, een opdrachtenboekje (waarin ook de antwoorden zijn opgenomen, zodat je kunt controleren of je de puzzel correct hebt opgelost) en twaalf monsters, in de kleuren blauw, rood en groen, iedere kleur met een, twee, drie en vier ogen. Deze monsters zet je op het bord, zoals in het opdrachtenboekje staat aangegeven. Vervolgens moeten de monsters elkaar opeten. Hier is echter wel een beperking aan: ieder monster heeft een rand. In zowel de bovenkant als de onderkant van deze rand zijn uitsparingen gemaakt. De onderste rand van het etende monster moet in de bovenste rand van de maaltijdmonster passen. Klinkt erg eenvoudig, maar vergis je niet: het is lastiger dan je denkt! Maar wacht: er is meer! Als extra hindernis mag je de monsters alleen horizontaal of verticaal verplaatsen… en je mag niet over andere monsters heenspringen. Zou jou het lukken om alle puzzels uit het opdrachtenboekje te voltooien? Of ben je na een paar puzzels ook bang dat al die ogen je iets te indringend aan gaan kijken? Er is maar een manier om daar achter te komen – uitproberen!

Cannibal monsters, Smart Games
Prijs: 19,95 euro. Leeftijd: vanaf 7 jaar.
Aantal spelers: 1. Speltijd: ongeveer 15 minuten.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.