logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Canei cocktails

IMG_20160205_150625

Canei introduceert een nieuwe lijn cocktails, gebaseerd op de alom bekende en gewaardeerde canei basis. Heerlijk fris mousserend, met een unieke twist dus. Lekker genieten zonder zware allure van ‘wijnkenners’, maar gewoon heerlijk genieten. Helemaal lekker als je ‘m ijskoud serveert, eventueel met wat ijsklontjes in je glas. Canei brengt deze cocktails in drie varianten op de markt: Canei Limonsecco, Canei Bellini, Canei Spritzer en Canei Rossini. Een verfrissende lijn cocktailklassiekers van Italiaanse origine gehuld in een splinternieuw en elegant jasje die iedere gelegenheid voorziet van een vrolijke sprankeling. Ze combineren dan ook echt met iedere combinatie: als je iets te vieren hebt, voor een lief ontbijtje of bij een high tea, bij de borrel, of gewoon lekker voor de buis. Nieuwsgierig? Het is mogelijk om deze cocktails te proeven tijdens de Huishoudbeurs van 20 februari t/m 28 februari in de Canei stand.

Italiaanse wijncocktails
Canei komt met een nieuwe verfrissende lijn van Italiaanse winebased-cocktails: Canei Limonsecco, Canei Bellini, Canei Spritzer en Canei Rossini. Al deze Canei cocktails zijn geïnspireerd op bestaande cocktailklassiekers van Italiaanse origine en worden uitgebracht als premix, bereid met natuurlijke ingrediënten. Een reeks van fris fruitige ‘ready-to-drink’ cocktails met een sprankelend bubbeltje, die dankzij het lichtzoete en laag alcoholisch karakter (5%) voor iedereen toegankelijk zijn.

Canei LimonseccoCanei Limonsecco – Sizzling Fresh Lemon Cocktail
Canei Limonsecco is gebaseerd op één van de traditionele Italiaanse cocktails. Deze premix cocktail is een combinatie van witte wijn met een zachte bubbel en een vleugje Limoncello en verse munt. Heerlijk om te drinken als aperitief met vrienden.

Canei BelliniCanei Bellini – Velvety White Peach Cocktail
Canei Bellini is geïnspireerd door een klassieke Italiaanse cocktail. Het originele recept is gemaakt door Giuseppe Cipriani van Harry’s Bar, een wereldberoemde bar in Venetië. Canei Bellini is een premix cocktail van witte wijn, fluweelzachte perzik en sappige nectarine aroma’s met een subtiel bubbeltje. Perfect om met je vrienden te proosten.

Canei RossiniCanei Rossini – Forever Strawberry Cocktail
Canei Rossini is gebaseerd op de oorspronkelijke Italiaanse cocktail die voor het eerst in de jaren zestig gemaakt werd. Deze premix cocktail is een fijne combinatie van witte wijn, zoete aardbeien, cranberry’s en een vleugje citroen met een bubbly karakter. Koud serveren en je waant je weer even op een mooi strand in de zon!

Canei SpritzerCanei Spritzer – Sparkling Orange Cocktail
Canei Spritzer is gebaseerd op één van de originele Buck Fizz cocktails. Deze premix cocktail is een spannende combinatie van witte wijn, fris zoete sinaasappelen met een verrassende bitterzoete bite en een subtiel bubbeltje.

Al 40 jaar lekker eigenwijs
Canei is al jaren wereldwijd een zeer geliefd drankje.‘Wijntovenaar’ Francesco Pasquina uit Canelli te Piemonte in Italië begon 40 jaar geleden met experimenteren, omdat hij eens iets anders wilde. Hij wilde toegankelijke wijn creëren die zo fris en bubbly zou zijn, dat mensen van over de hele wereld hem lekker zouden vinden. Hij voegde natuurlijke aroma’s en bubbels toe aan een basiswijn van de muskaatdruif. Het resultaat: Canei Vino Frizzante met een laag alcoholpercentage, een subtiele sprankeling en delicaat zoetje. De Frizzante wijn (wit en rosé, de basis van Canei) is 40 jaar geleden geboren, en is eigenlijk de eerste Frizzante wijn die op de markt kwam. Later zijn er nog verschillende innovaties geweest zoals de Frizini (fruitrange) en nu de cocktails. Experimenteren en nieuwe smaakvolle producten lanceren is al 40 jaar kenmerkend voor Canei en de nieuwe lijn cocktails is hierbij de meest recente introductie.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.