logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Calvin Klein Eternity summer en CK One Summer

IMG_5335Calvin Klein komt met twee briljante zomergeuren. De eerste is een zomervariant van de bekende CK One: CK one Summer. Een unisex geur, dus zowel voor mannen als voor vrouwen. Een frisse geur, letterlijk. In de geur komt de geur van een ijskoude gin-tonic naar voren, met een frisse citrusgeur en vooral de steranijs blijft goed hangen. Dankzij het amberhout krijgt de geur zijn volume, en blijft hij niet zo iel als je soms bij citrusgeuren hebt. Een heerlijke zomerse geur, die doet denken aan een tropische zeevakantie en een feest vol zongebruinde lijven. De fles is geweldig mooi, gewelfd als een schelp, met een mooi kleurverloop in het glas. Calvin Klein zelf heeft het over ‘de schoonheid van een zonovergoten rif’. Tja, je zou het natuurlijk ook kunnen zien als golvend water! De fles heeft een normale dop, waarbij een spuitmondje meegeleverd is.

de geur: een sprankelende, fruitige citrus
top: limoen + citroenschil, jeneverbes, ijskoude watermeloen
hart: gemberwortel + gember, steranijs, waterige komkommer
basis: muskus, amberhout, patchoulie

Adviesprijs: eau de toilette spray 100 ml € 38,83

ETERNITY summer Calvin Klein is er in een mannen- en vrouwenvariant. Ook dit is een echte zomergeur: fris en bloemig, maar wat warmer dan de limited edition CK One summer. De variant voor vrouwen is een heel fruitige geur aan de basis, met een top van peer, mandarijn en watermeloen. Daaronder prijken een aantal bloemvarianten, die de geur een zacht, lieflijk karakter biedt. Hij eindigt in de basis met de verleidelijke warmte van romig sandelhout, zacht wit amber en sensuele muskus. De transparante glazen fles is heel eenvoudig vormgegeven, met rechte hoeken en en eenvoudige, zilverkleurige belettering. Een echte dop ontbreekt: de spuitknop is direct binnen handbereik, en lekker eigenwijs vormgegeven.

geur: waterig bloemig
top: groene peer, mandarijn, watermeloen
hart: roze pioenrozen, waterlelie, blauwe hyacint
basis: witte amber, muskus, sandelhout

Adviesprijs: eau de parfum spray 100 ml adviesverkoopprijs € 60,55

ETERNITY summer for men Calvin Klein

De mannenvariant daarentegen is energieker in de basis, vooral door de frisse geur van zeelucht (hoe zouden ze die in een flesje hebben gestopt?) maar hoe bizar het ook is: die zilte lucht komt wel naar voren, lichtelijk getemperd door de frisse citrusgeur van grapefruit. Daaronder een geur van jenever – die juist de basisgeur is in de CK One Summer – en een warme geur van citrus. Een zwoele geur blijft hangen, veroorzaakt door muskus en amber, met een vleugje uhm… drijfhout. Tja, moet kunnen. Lekker zomers ruikt hij in ieder geval zonder twijfel: lekker fris, hij ruikt echt naar vakantie. En daar kun je nu iedere dag van genieten.
top: zeelucht, grapefruit, zwarte peper
hart: cipres, vijgenblad, jeneverbes
basis: muskus, amber, drijfhout

Adviesprijs: eau de toilette spray 100 ml adviesverkoopprijs € 53,89

[Beauty_Shop]

 

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.