Recensie: Call Of Duty: Modern Warfare 3, Activision


Call of Duty: Modern Warfare 3 is het nieuwste deel in de meest succesvolle gameserie ooit. In Call of Duty: Modern Warfare 3 bereik je eindelijk de epische conclusie in het verhaal waar de miljoenen fans van de serie al jaren op wachten!
Call of Duty: Modern Warfare 3 laat je vechten in meer dan elf wereldsteden waaronder New York, Parijs en London. Het verhaal van Call of Duty: Modern Warfare 3 gaat verder waar deel twee ophield. De Amerikanen vechten tegen de Russen waarbij je in de huid kruipt van nieuwe en oude personages. De campagne bevat vijftien missies variërend van een Russische aanval op Manhattan tot een verhit gevecht in Dubai!

De multiplayer modus van Call of Duty: Modern Warfare 3 bevat wederom een breed scala aan verschillende competitieve en coöperatieve spelmodi. De Spec Ops modus, waarin gamers samenwerken om bepaalde doelstellingen te halen, keert terug in twee variaties ‘Survival’ en ‘Mission’. In de Survival modus moet je golven van vijanden verslaan, terwijl je in de Mission modus verschillende doelstellingen moet zien te behalen. Daarnaast biedt de competitieve multiplayer modus natuurlijk weer uren speelplezier met nieuwe wapens, rangen en perks!
Optioneel kunnen spelers een abonnement nemen op Call of Duty: Elite. Deze dienst biedt onder meer functies voor clans, en een gigantische hoeveelheid nauwkeurige en zeer specifieke data over jouw speelstijl en die van andere gamers.

Deze nieuwe versie van COD neemt je weer helemaal mee in de actie. Lezers van mijn website weten dat ik een redelijke tijd niet echt veel gegamed heb, en ik ben dus ook maar wat blij dat ik weer terug achter de controller plaats kan nemen met deze supergame. De belemmering met een eventueel vergelijk met eerdere versies van COD heb ik niet: mij zul je dus niet horen over een eventuele gelijkenis met eerdere releases. Wat natuurlijk ook best wel overtrokken is: waarom al te veel sleutelen aan een goede formule?

Want dat is het zonder meer: CoD is een fantastische schooter, die uitblinkt in de details en het gevoel dat het spel je geeft: van sniper-missies tot gevechten in de straten van een stad, welke geteisterd wordt door een indringende menigte: CoD heeft het allemaal! Een beperking in de single-playermodus is wellicht dat je niet altijd de keuze hebt om het geweer (en de daarmee samenhangende tactiek) te gebruiken dat je het beste ligt: je zult een manusje van alles moeten zijn om je door de verschillende missies te slepen. Daarbij moet je ook nog eens kennismaken met de verschillende wapens die je tegenkomt, en het sterke en zwakke punt van ieder wapen weten te vinden. Als die er al zijn, want meestal kun je natuurlijk niet spreken van sterke of zwakke punten, maar eerder of jij je aan kunt passen aan de tactiek en eigenschappen die met het wapen samenhangen.

CoD is namelijk een zeer divers spel, waarbij je niet alleen over de grond loopt om je vijanden neer te schieten, door gebouwen, in een onderzeeër, maar waarin je ook plaatsneemt in een heli, onderwater, en nod veel meer manieren gaat vinden om je vijanden onschadelijk te maken. Of je het nu een vergelijkbaar spel vind van zijn voorgangers of niet: één ding is zeker: bij CoD zal je geen moment rust vinden. En als die er al is, dan betekent dat dat je het spel hebt uitgespeeld!

Call Of Duty: Modern Warfare 3, PS3, XBOX 360, PC
Activision. Leeftijd: vanaf 18 jaar. Prijs: vanaf 49,95 euro

Deze game bij: BOL.comCoD Website

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=1xjCdN_rWCE]

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.