Recensie: Caged, VideoFilm Express

Na jarenlang haar behoefte te hebben onderdrukt, besluit Stella haar leven om te gooien. Ze begint een dubbelleven, bezoekt seksclubs en erotische feesten, en leeft daardoor helemaal op. Totdat ze op een dag wakker wordt in een kelder, zonder een idee hoe ze daar terecht is gekomen. Als na enkele dagen Christine bij haar in de cel komt, slaat de paniek pas goed toe. Samen proberen ze erachter te komen wie hen ontvoerd heeft. Christine is ervan overtuigd dat het met Stella’s levensstijl te maken heeft. Stella ziet zich genoodzaakt haar wilde leven tegen het licht te houden.

Caged is een film van Nederlandse bodem, dat mag volmondig geopperd worden. Helaas hebben veel Nederlandse films nogal dubbele kritieken: het lukt ze om één of andere manier niet om iedereen tevreden te houden. Zo ook deze film. Het is een film die soms redelijk kort door de bocht gaat, expliciete beelden niet schuwt, en bovendien helemaal draait om de overspelige vrouw Stella, die haar saaie seksleven meer dan beu was. En dat laatste komt haar duur te staan: ze wordt gekidnapt, en opgesloten in een kelder. Met regelmaat wordt ze verdoofd en meegenomen naar een soort bizarre experimentenkamer, waar haar vooral psychologische experimenten te wachten staan. Een echte duurstrijd begint, met als grootste vraag: wie steekt er achter die vreemde acties?

De film zelf is mooi en sfeervol verfilmd. De tijd in gevangenschap worden onderbroken door scènes uit het verleden: de escapades en beweegredenen van Stella worden zo duidelijk gemaakt, en krijgen wat meer body door de fragmenten met haar psycholoog. Zo wordt er een duidelijke wisselwerking tot stand gebracht tussen verlangen en lust, angst en liefde. De film zelf is, zoals gezegd, regelmatig nogal expliciet van aard. Niet zozeer in de beelden, want hierin is het meest expliciete vooral de hoeveelheid bloot, maar in veel spannende scènes wordt veel aan de verbeelding overgelaten. Het is dan ook een sterke film, die je niet in de koude kleren zal gaan zitten. Of het jouw ding is, dat moet je natuurlijk zelf bepalen, maar je zult zeker met regelmaat naar het puntje van je stoel schuiven!

Caged, VideoFilm Express

Tijdsduur: 105 minuten, Thriller.
Verkrijgbaar op: DVD (ca. 17 euro), blu-ray

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.