Recensie: Buzzy Fresh garden


Met de eerste zonnestralen die je huis binnendringen gaan de groene vingers weer kriebelen. Dit kant en klare zinken setje je ideaal voor in de keuken en kan het hele jaar door gebruikt worden: het is een compleet setje om zelf de lekkerste peterselie en basilicum te kweken. Het is een leuk en licht potje, dat compleet met voedzame aarde en zaadjes wordt geleverd. Uiteraard is er een goede handleiding aanwezig, wat ons leert dat je in principe niets meer nodig zult hebben dan dat wat je nu in handen hebt. Hoe werkt het? De speciale aarde is gedroogd, en moet eerst geweld worden. Dat doe je in 400ml lauw water. Hierdoor zet het uit, en heb je genoeg om twee potjes te vullen. In mijn ervaring: voor iets hoger dan de helft: ik heb er voor gekozen er eerst wat normale potgrond in te doen, zodat deze speciale grond wat hoger kwam te liggen. Vervolgens strooi je wat van de zaadjes uit, en strooi je nog wat grond over het gezaaide goed heen.

Dan is het de kunst om de grond vochtig te houden. Gelukkig bleek de truc met wat plasticfolie over de pot goed te werken: iedere dag even sproeien, en een ruime week later zie je de eerste kruiden (de basilicum) omhoog komen! De peterselie duurt wat langer, die begint zich nu pas te vertonen. Het moeilijkste is echter het goed kunnen laten groeien van de plantjes: hiervoor moet er nog al wat wijken: de sterksten mogen overleven… slechts drie plantjes passen in het potje, de rest moet je weggooien – of ergens anders planten, dat kan natuurlijk ook! Gelukkig maar, want het is best lastig om je eerste kwekelingen zo maar weg te gooien. Want: heb je wel de juiste keuze gemaakt? Als je de kleine plantjes echter nog even wat groter laat opgroeien binnenshuis kunnen ze over een tijdje lekker naar buiten, in een grotere bak. Zo heb je altijd genoeg verse kruiden in huis. Bovendien is het zakje groot genoeg voor minstens twee keer zaaien. Daardoor heb je nog langer plezier van je setje! Vergeet het overigens niet samen met je kinderen te doen! Het is zo leuk om gezellig eerst de zaadjes te planten en daarna iedere dag met een plantenspuit er wat water overheen te nevelen, iedere dag kijkend hoe goed het gaat met de kleintjes. Dat zorgt altijd weer voor een spannend moment, zeker tot aan de dag dat de plantjes zich laten zien.

Advies verkoopprijzen: Buzzy Fresh Garden tray 3 soorten kruiden € 9,95, Buzzy Fresh Garden duo emmer kruiden € 6,95, Buzzy Fresh Garden Duo emmer tomaat geel/rood € 6,95 en de Buzzy Fresh Garden teil italian grow kit tomaat/basilicum € 7,95.

Je barbecuebenodigdheden koop je snel online via:
CoolBlue | FonQ | BOL.com

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.