logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Buurman leest een boek, Koen Van Biesen


9789058388018 buurman leest een boek

Ken je dat probleem, dat je lekker een boek aan het lezen bent, maar telkens gestoord wordt door alles en iedereen om je heen? De poes die aandacht wil, de postbode die een pakketje komt brengen, de buren die ineens de muziek keihard aanzetten… nou, dan ben je niet de enige! Ook buurman leest een boek. Hij woont in een huis, naast een heel klein meisje. En dat meisje, dat wil natuurlijk óók dingen doen. Ze speelt met een bal, zingt, wordt boos en speelt de grote trom, danst bokst… op een gegeven moment doet ze alles om de buurman op de kast te jagen. Wat kan buurman daar tegen doen?

Buurman leest een boek is een hilarische vertelling over twee mensen met tegengestelde interesses. De buurman wil rust, het meisje wil lekker spelen. Het boek heeft een ontzettend leuk ritme. op de rechterpagina zie je de kamer van buurman, op de linkerpagina de speelhoek van het meisje. Beide pagina’s wisselen van setting: soms kleine veranderingen, soms grote veranderingen… Het kloppen op muren, het irriteren aan elkaar, het is allemaal heel erg herkenbaar (ook al heb je er zelf nog nooit aan meegedaan). De oplossing van buurman is trouewns ook erg goed en geniaal. De illustraties zijn een mengeling van collage, lijntekening en verftechnieken. Even geen zin om te lezen? Bij het boek krijg je een audio-cd, waarop het verhaal staat. Het verhaal en de gebeurtenissen wordt verteld in een muzikale jazzy vertelling.

Buurman leest een boek, Koen Van Biesen
Eenhoorn, oktober 2012, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 16,95 euro. Leeftijd: vanaf 5 jaar. ISBN: 9789058388018

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. […] je het geweldige prentenboek Buurman leest een boek al? Nee? Lees dan snel onze recensie, dan kun je daar vast mee kennismaken. Buurman vangt een vis […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.