logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Bumpeez

Bumpeez met bewaarbuidel lr

Er is een nieuwe rage gaande in de wereld, die ook in Nederland zal landen: Bumpeez. Heel simpel gezegd lijken ze op Flippo’s, die je kunt voorzien van een siliconen ring. En dat geeft nieuwe mogelijkheden! Hoewel ring eigenlijk niet het goede woord is, want de siliconen houder is er in tien verschillende vormen, zoals ovaal, rond, zeshoekig en achthoekig. Daardoor krijg je een extra effect, zodra je er mee aan de gang gaat.

Iedere vorm ring heeft andere eigenschappen en werpt of stuitert anders. Er zijn honderd verschillende chips, ieder met hun eigen persoonlijkheid. De ringen zijn er niet alleen in verschillende vormen, maar ook in verschillende kleuren. Tot slot zijn er de speciale, zeldzame Bumpeez: de zilveren en gouden chips en de Swirl ring (twee kleuren). Wie een gouden Bumpee in het pakje vindt, krijgt een code en maakt kans op mooie prijzen.

Op de disc staat aan de ene kant een gaaf poppetje, met natuurlijk een nummer (zodat je ze goed kunt sparen) en een scoregetal. Op de achterkant staat een grote B gedrukt, die iets hoger ligt dan de rest van het schijfje. In de siliconen ring zit dan weer een uitsparing, waar die B precies inpast. Het is even passen en meten, om de disc goed in de ring te plaatsen, maar het ziet er wel gaat uit! Het rubber is daar wel wat dunner. Vooral het punt waarbij  de twee rondingen van de B elkaar raken voelt wat zwak. In de praktijk blijkt het echter duurzaam genoeg te zijn.

Hoe werkt het Bumpeez spel?

Bumpeez verenigt twee dingen waar kinderen dol op zijn: verzamelen en spelletjes die je buiten en binnen kunt spelen. Een moderne versie van knikkeren. Alle Bumpeez vertegenwoordigen een bepaalde waarde, kinderen kunnen onderling de chips en de ringen ruilen. Daarnaast zijn er diverse spelletjes die kids met Bumpeez kunnen doen, zoals stuiterspelletjes en een werpspel, waardoor je Bumpeez van elkaar kunt winnen. Op de site van Bumpeez, www.bumpeez.com, staan filmpjes met uitleg van de spelletjes die ermee gespeeld kunnen worden. Hieronder een paar voorbeelden van spelletjes:

1. Bounce
De speler stuitert een Bumpee via de grond tegen de muur en probeert hem op te vangen. Lukt dit niet, dan gaan de punten naar de tegenstander.

2. Stack Attack
Hierbij gebruikt de speler alle trucjes die hij of zij met een Bumpee kent om de stapel van de tegenstander om te bumpen. Als de onderste Bumpee van een stapel zichtbaar is, heeft de andere partij gewonnen.

3. Bumpers
De spelers kiezen ieder drie Bumpeez uit hun verzameling en bepalen met hoeveel punten ze spelen. Om de beurten gooien ze hun Bumpeez tegen de muur en tellen ze de punten op. Als de Bumpee met de B naar boven valt, telt deze niet mee.

Buiten de pakjes met Bumpeez zullen er ook een verzamelalbum en een Bumpeez
bewaarbuidel op de markt worden gebracht.

Bumpeez
Prijs: 2,99 euro voor twee chips en twee ringen
Leeftijd: 6-10 jaar

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.