logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Buitenbeentjes: Blij bang boos, Guido van Genechten


9789044820935 blij bang boos

Als er iets moeilijk te doorgronden is, dan zijn het  wel emoties. Wat zijn ze, hoe voelen ze? Misschien zijn ze wel zo moeilijk omdat ze voor iedereen anders zijn. De een wordt helemaal niet boos als hij een spelletje verliest, de ander raakt helemaal over z’n toeren. De een voelt zich helemaal teneergeslagen als hij verdrietig is en kruipt weg, de ander zoekt gezelschap op om tranen met tuiten te huilen. Maar één ding is bijna altijd hetzelfde: de gezichtsuitdrukking die er bij hoort.

In Buitenbeentjes: Blij Bang Boos gaat Guido van Genechten op zoek naar die gevoelens. Dat doet hij met behulp van buitenbeentjes: dieren die er anders uitzien of iets anders doen dan de rest. De dieren zelf zijn vrolijk en luchtig getekend, in een soort vluchtig getekende stijl. Tussen alle dieren, die allemaal eenzelfde emotie verbeelden, zitten telkens een paar dieren die de emotie nog sterker uitbeelden. Zijn alle neushoorns boos, er zijn er twee nóg bozer. Maar ook staan er verdrietige dieren in, enthousiaste, trotse, verdrietige, blije, en nog veel meer. Grappig zijn ook de dieren die op wintersport gaan: op iedere pagina vind je er wel een.

Blij bang boos is een geweldig boek om over gevoelens te praten. Niet alleen over hoe je ze kunt herkennen, of wat er aan de hand kan zijn met de dieren, maar ook hoe kinderen die zelf ervaren. Maar dat is pas voor later zorg, daar moet je niet te snel mee beginnen. Laat ze eerst maar eens genieten van de mooie prenten in dit stevige kartonboek, en raden welke emoties de dieren uitbeelden!

Buitenbeentjes: Blij bang boos, Guido van Genechten
Clavis Books, januari 2014, 18 pagina’s, hardcover.
Prijs: 12,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789044820935


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.