Recensie: Buiten eten, Rose Marie Donhauser


Zodra het mooi weer wordt, is er niets leukers dan naar buiten gaan om lekker te eten. Romantisch samen of met een grote groep familie en vrienden; in de buitenlucht smaakt alles lekkerder. Het boek ‘Buiten eten’ geeft tips en ideeën voor lunches, brunches, picknick en diners. Of het nu gaat om een lekkere lichte salade, een complete barbecue, verkoelende drankjes of een zomers driegangen diner; Rose Marie Donhauser laat zien dat alles mogelijk is!

Het boek Buiten Eten laat je al het water in de mond lopen en je alvast dromen over een lekkere warme zomer vol zon en stralend weer. Het boek staat vol tips en lekkere recepten voor een mooie warme dag, om samen met familie en vrienden te genieten van de buitenlucht. De gerechten zijn dan ook fris, licht en lekker divers: ze staan in het teken van genieten. Dat doe je natuurlijk niet met een enkel bord eten, maar door lang te tafelen. Verwacht dus veel soepjes, salades, bijgerechten, cakes en broodgerechten, die je wel van te voren klaar kunt maken. Zo heb je extra veel tijd voor elkaar, terwijl je als gastvrouw/heer af en toe een nieuwe schaal op tafel kunt presenteren voor een volgende gang.

Ieder gerecht is voorzien van een zomerse kleurenfoto, die jammer genoeg wel in de felle zon zijn gemaakt: tijdens het nabewerken zijn de contrasten flink aangescherpt, waardoor de overbelichte delen wel erg duidelijk wegvallen. Dat is jammer, want bij een foto ‘zo roze en sappig moet het vlees nu zijn’ kun je niet meer zien dat het vlees ook echt sappig is. Ook de opmerkingen/tips zijn wat pretentieus aangeduid: “Dit is echt belangrijk!” terwijl daar meestal slechts een tip in staat over hoe iets te bereiden of te snijden.

Het boek zelf is overzichtelijk en helder geschreven, waarbij de gerechten in een drietal delen zijn gesplitst: tuinfeesten, picknick en barbecue. Deze drie onderdelen zijn natuurlijk al een feest op zich, maar met wat extra voorbereiding en de juiste recepten krijgen ze net wat extra’s. Neem daarbij de tips voor presentatie en combinaties, en je zomerse dag kan niet meer stuk!

Buiten eten, Rose Marie Donhauser
Karakter uitgevers, juni 2011, 160 pagina’s, hardcover.
Prijs: 22,50 euro. ISBN: 9789061129202

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.