Recensie: Bruynzeel ColorExpress vakantiepakket

Het Vakantiepakket van Bruynzeel bestaat uit een aantal verschillende onderdelen, samen goed voor letterlijk uren tekenplezier. In het pakket, netjes ingeseald, vind je de volgende items:

  • 8 Magic Point viltstifen
  • 12 Twin Point potloden
  • Het Vakantie Doeboek

Samen vormen ze een ideaal pakket. Het vierkante boekje, dat zowel Nederlandstalig als Franstalig is, staat vol kleurplaten, puzzels (zoek de verschillen) en tekenopdrachten. Zo leer je bijvoorbeeld in een aantal stappen hoe je een beer of een schildpad tekent, en wordt je regelmatig uitgenodigd om een eenvoudige lijntekening op de volgende pagina na te tekenen. En uiteraard kun je ook de originele tekening inkleuren. Zo is er voor iedere leeftijd wel iets leuks te vinden: van eenvoudige ‘verbind-de-puntjes’ of een doolhof tot het zelf maken van je eigen stripverhaal.

Om dit boekje in te kunnen vullen en in te kunnen kleuren kun je natuurlijk gebruik maken van de meegeleverde tekenspullen. De stiften zijn heerlijk en verrassend leuk om te gebruiken. De werking is eenvoudig: je kleurt met de stiften over een onderdeel in, en gebruikt dan de Magische Stift om de gekleurde oppervlakken van kleur te doen veranderen. En deze veranderingen zijn best intens: van geel naar rood, van groen naar blauw. Dat zijn geen geringe veranderingen! Bovendien zijn de stiften uitwasbaar, dus veilig voor kleding en meubels! De stiften zijn stevig en dik genoeg om ook door kleinere kinderen te laten gebruiken. Ikzelf zou ze niet snel in de handen van een drie-jarige stoppen, maar een ervaren kleurder kan er goed mee vooruit.

Een ander perfect middel is het setje kleurpotloden: je hebt er 24 in een setje van 12 potloden! Dit eenvoudigweg doordat de achterkanten van twee kleurpotloden aan elkaar lijken te zijn geplakt. Je kunt ze aan twee kanten gebruiken. Bovendien een erg makkelijk middel om potloodbijters van hun eigenaardigheid af te helpen… De kleuren zijn mooi helder en intensief, heerlijk om te gebruiken, en eenvoudig ook. De tip die op de achterkant van het doosje staat klopt natuurlijk als een bus: gebruik altijd een scherpe slijper, dan heb je veel langer plezier van je potloden!

ColorExpress vakantie kleurpakket, Bruynzeel
Het pakket is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels, warenhuizen en speelgoedwinkels.
Prijs: ca. 8,95 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.