logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Bruynzeel waskrijt, potloden en de nieuwe educatieve teken-app

Bruynzeel, de potloden-, stiften-, en pennenfabrikant van Nederlandse bodem, heeft de kinderlijn flink onder handen genomen. Alle kinderproducten zijn onderverdeeld in drie delen: Early Learning (2+), Creatives (5+) en Essentials (5+). Bij iedere lijn zijn leuke karaktertjes bedacht, die ook op de verpakking te zien zijn.

bruynzeel wascokrijt pro-el-crayons

Voor de jongsten is dat het grappige wezentje Fuzzy. Het assortiment van Fuzzy bestaat uit wascokrijtjes, zachte kleurpotloden, ‘kleuren met water’ kleurplaten, vingerverf en viltstiften met een extra grote punt. Wij mochten onze kinderen de wascokrijtjes laten uitproberen. Met enige tegenzin, want het idee dat de krijt overal aan blijft kleven zit nog in mijn gedachten gebakken. Ik weet nog goed dat ik eens in een kleuterklas was vergeten de tafeltjes te bedekken met kranten! Uren heb ik er op staan schrobben na schooltijd… maar goed, niet iedereen is zo dom natuurlijk. De waskrijtjes van Bruynzeel hadden het me een stuk makkelijker gemaakt: die zijn namelijk een stuk beter af te wassen! Niet alleen van tafeltjes, maar ook van handen, armen, en uit kleding. De krijtjes zijn groot en makkelijk vast te houden. Leuk is ook dat ze met elkaar te mengen zijn door water te gebruiken. Denk daarbij wel aan dikker papier!

bruynzeel aquarelpotloden pro-cr-aquarelle

De andere twee groepen zijn beiden gericht op 5+. De Creatives-lijn wordt gepresenteerd door Starlight en Chip. Zij nemen je mee naar een wereld vol kleur, glitter en magie! Een wereld waar alles kan en alles mag. Het assortiment bestaat uit textielstiften, glitterstiften, toverstiften, tweekleurenstiften, tweekleurenpotloden en aquarelpotloden. Die laatste lijkt een vreemde eend in de bijt, maar het is wel een magisch principe, dat je eerst tekent met potlood, en het daarna omtovert tot een schilderij! Alles zit in het doosje: 10 relatief dikke potloden in de basiskleuren, een penseeltje, maar ook een puntenslijper. Het doosje zelf dient bovendien als houder voor je penseel, en je kunt de puntenslijper er in bewaren. Alles in één! Gebruik wel dik papier met structuur, dan krijg je de mooiste effecten en voorkom je dat het papier heel erg gaat opbollen.

bruynzeel kleurpotloden

De Essentials-lijn zijn de echte basisproducten. Die worden aan je voorgesteld door Blossom en Storm. Twee rustige, maar openhartibe en creatieve kinderen. Het assortiment van de Essentials bestaat uit kleurpotloden en viltstiften, in verschillende verpakkingen. Fijne producten om mee te werken, en waar je uren lang zoet mee zult zijn.

Maar deze productmetamorfose is niet alles: de hele website is opnieuw ingericht en vormgegeven. Supercool, duidelijk en overzichtelijk. Het meest bijzondere is echter de koppeling met een Bruynzeel-app, die je gratis kunt installeren via de iTunes store of de Play store. De Bruynzeel app leert je tekentechnieken. Hiervoor kun je zoeken in de menu’s maar je kunt ook een scan maken van de verpakking van je potloden of stiften. Aan de hand daarvan krijg je een leuke en eenvoudige tekenles.

bruynzeel app 1

Die les voer je uit. Heb je ‘m af, dan kun je de tekening ‘inscannen’ met je smartphone of tablet. De app herkent de tekenening, snijd hem uit en verwerkt hem in de activiteit. Zo komen de tekeningen tot leven. Er zit natuurlijk vooruitgang in de tekenlessen. Zo teken je als jongste kind een streep, dat veranderd in een landschap voor een paar vrolijke figuurtjes, of een zon die echt gaat stralen. Iets oudere kinderen tekenen een boot die gaat varen en een vis die gaat zwemmen. Dezelfde doelgroep gaat met de essentials een boom tekenen, of een bal. Hoewel die bal best moeilijk is, omdat deze in het voorbeeld in perspectief is getekend. Gelukkig komen er telkens nieuwe tekenlessen en activiteiten bij, zodat je echt een interactief systeem heb tussen app en tekenaar!


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.