logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De leukste verhalen over Brugklassers

brugklassers-caja-cazemier-karel-eykman-martine-letterie-boek-cover-9789021676821De overgang van de lagere school naar de middelbare school is niet voor iedereen een even soepele overgang. Er verandert ook zo veel in zo’n korte tijd! Van een veilige, kleine omgeving word je ineens in een grote school geplakt met allemaal vreemden, met ieder uur een andere leerkracht in een ander lokaal. En dan niet te vergeten al die veranderingen die je zelf nog doormaakt… nee, brugklassers hebben het helemaal niet makkelijk. Dat blijkt ook uit de verhalen in dit dikke boek.

Verzamelde verhalen

Het boek Brugklassers is niet zo maar geschreven. Het is een verzameling van drie eerder verschenen boeken: Naar de brugklas, In de brugklas en De brugklas door. Hierin schrijven Caja Cazemier, Karel Eykman en Martine Letterie over het wel en wee van een aantal kinderen in de brugklas. En daarin lees je dus ook wat je zoal kunt verwachten en hoe het er aan toe kan gaan in de eerste jaren van de middelbare school. De verhalen worden omschreven vanuit drie meiden: Isa, Jesse en Vera, maar de verhalen zijn natuurlijk net zo goed door jongens te lezen. En dan weet je ook wat meiden allemaal moeten doormaken in die eerste periode van de brugklas.

Brugklassers en pubers

Het lastige van brugklasser zijn is niet alleen het feit dat alles in je omgeving verandert. Een van de grootste problemen is misschien wel je hele nieuwe leven, die zich ook in jouw ontpopt. Pubertijd en de onzekerheid van een nieuwe omgeving is echt geen handige combinatie. Toch moeten ieder jaar duizenden kinderen aan deze martelgang gaan. En overleven ze het? Welja. Het komt allemaal wel goed. Dat merk je ook als je deze korte verhalen leest. Rustig aandoen, achterover leunen en alle dingen gewoon laten gebeuren. Kapotte fietsbanden, de verkeerde agenda, te laat in de les aankomen, maar ook nieuwe vrienden, verliefdheid en geweldige ervaringen. Het goede komt altijd met het kwade!

Conclusie over Brugklassers!

Brugklassers! is een geweldig boek voor iedereen die in de brugklas zit of er binnenkort naar toe gaat. De verhalenbundel gaat over drie meiden, maar dat mag de pret niet drukken. Geniet van de ervaringen die zij beleven, en weet dat het ook jou zo maar kan overkomen. Hét boek voor iedere brugklasser! Door: Score: Brugklassers! krijgt 4,5 van de 5 punten.

Informatie

Brugklassers!, Ploegsma, 367 pagina’s, paperback.
Vanaf: 12 jaar. ISBN: 9789021676821. Prijs: 15 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.