logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: BROS limited edition Butterscotch

bros butterscotchGoed nieuws voor chocoholics: vanaf deze zomer komt het oer-Hollandse merk met een nieuwe variant in tabletvorm: BROS Melk & Butterscotch. De lekkere smaak van de luchtige BROS melkchocolade is gecombineerd met de crunchy bite van butterscotch. Vooral op kamertemperatuur is dat contrast goed merkbaar. BROS Melk & Butterscotch is smaak van het jaar 2014 en alleen dit jaar verkrijgbaar.

De heerlijke chocoladesmaak en de bubbels van BROS zorgen voor een fijn verwenmomentje. De chocoladetablet is lekker om alleen van te genieten, maar ook makkelijk om te delen. De tabletten van BROS zijn handig te breken, zodat iedereen een stukje van deze nieuwe smaak kan proeven! Bovendien heeft ook deze nieuwe smaak van BROS Tablet het Nestle Cocoa Plan logo op de verpakking staan wat betekent dat de tabletten gemaakt zijn met duurzame UTZ gecertificeerde cacao, met oog voor de leefomstandigheden van de cacaoboer.

Op kamertemperatuur, zeker met de flinke warmte die we nu kennen, is het contrast tussen de chocolade en de butterscotch behoorlijk groot. Hoewel ik een groot voorstander ben van ongekoelde chocolade vond ik het contrast persoonlijk te groot, en heb ik mijn deel van de reep (ja, ook ik moet gewoon delen) even gekoeld, zodat ook de brosse chocolade iets krokanter werd. De smaak is echter geweldig: de lekkere zoete karamelsmaak van butterscotch past natuurlijk perfect bij chocolade, en de smaak van BROS blijft uniek in zijn soort!

Bros Butterscotch, op een Point-Virgule Living placemat
Bros Butterscotch, op een Point-Virgule Living placemat

Uniek in zijn soort
Sinds 1934 bestaat BROS in Nederland en is nergens anders in de wereld verkrijgbaar. Het oer-Hollandse merk is uniek door de bubbels in de chocolade. Deze komen tot stand door de ‘Aeration’ techniek waar Nestlé patent op heeft. Bij deze techniek wordt lucht onder hoge druk in de chocolade gespoten. De toevoeging van lucht zorgt ervoor dat er een ‘explosie’ van bubbels ontstaat en de chocolade goed luchtig wordt. De ‘Aeration’ techniek is door Nestlé uitgevonden om die bijzondere en luchtige smaak te creëren.

Verkrijgbaarheid
De limited edition BROS Melk & Butterscotch (95 gram) is vanaf 21 juli te koop bij de meeste supermarkten. De consumentenadviesprijs is € 0,99. De genoemde prijs kan per verkooppunt verschillen.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.