logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Als je beste broertje het laat afweten. Recensie: Brobot, James Foley

brobotDit is echt een geweldige Graphic Novel. Een stripverhaal in boekvorm. Of andersom, net wie je wil overtuigen. En nog wel eentje met een mooi en grappig moraal! Het gaat over Soesja Tinker, een superslimme meid die alsmaar geweldige uitvindingen doet, en haar kleine, jonge babybroertje Jim. Soesja is niet zo gewend aan kleine babybroertjes, en vind het pruttelende en brabbelende kereltje eigenlijk maar niets. Hij maakt alles stuk, stopt alles in zijn mond en vult zijn luier iets te vaak met onwelriekende creaties. Nee, dan kijkt Soesja liever op tegen haar creatie, de broer-robot, ofwel brobot!

Alleskunner

De Brobot van Soesja Tinker kan werkelijk alles. Schoonmaken, haar apparaten repareren, zelfs cupcakes bakken is geen enkel probleem voor de stoer uitziende robot. Hij kan zelfs zien wat voor voorwerp hij voor zich heeft: zo voorkomt hij dat hij per ongeluk met gf geweld tegen een mens tekeer gaat. En die brobot is helemaal gemaakt door een meisje van nog geen twaalf jaar! Maar helaas: in ieder ontwerp schuilt wel een foutje, en ook in Brobot gaat iets mis wanneer Jim een doos op zijn hoofd zet. Wacht… dan is het ineens geen mens meer… of toch? Brobot raakt in de war, met alle gevolgen vandien.

Broertje

Ineens voelt Soesja zich heel verantwoordelijk voor haar kleine broertje. Hij is in gevaar, door haar schuld! Er is een nadeeltje. Soesja is heel erg slim en kan goed bouwen, maar heeft haar Brobot zo goed gebouwd, dat hij maar lastig te stoppen is. Bovendien haalt de robot alles uit de kast om zijn omgeving te repareren, schoonmaken en zuiveren. Lasers, cirkelzagen… hoe kun je daar tegenop als grote zus? Gelukkig heeft haar babybroertje de oplossing!


Recensie over Brobot

Een super leuk grote-zus/kleine-broer boek! De tekeningen zijn stoer gemaakt, in een soort manga-achtige stijl, waarbij de schetslijnen ook gewoon te zien zijn. Het verhaal is leuk, grappig en zelfs een beetje spannend. Gelukkig heeft het een happy end. Maar of Soesja verder gaat met Brobot of met Jim? Dat zul je zelf moeten lezen.

Score: 8


Informatie

Brobot,
Illustrator: James Foleu
Uitgever: Eenhoorn, 112 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 7 jaar. ISBN: 9789462912137. Prijs: 13.50 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.