logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Bringing up Bobby, Benelux Film Distribution

Bringing Up Bobby packshotEen kind opvoeden is niet altijd even eenvoudig. Daar komt ook de Oekraïense Olive achter. Ze heeft haar hele leven bij elkaar gelogen, en zo’n beetje iedereen bedrogen die op haar pad kwam. Ze moet dan ook bijna telkens verhuizen, omdat ze op de vlucht is voor politie en justitie. En boze slachtoffers, niet te vergeten. Daarbij zeult ze haar zoontje telkens mee. Bobby weet niet beter of de wereld is een groot speelterrein, waar je alles mag pakken wat je maar wilt. Zo lang je maar een schijnheilig gezicht opzet als ze je pakken, natuurlijk.

Samen zijn ze een ultiem team, dat ieder voor hun karretje weet te spannen wanneer ze dat maar willen. Het gaat echter verkeerd als ze in het streng reiligueze Oklahoma komen te wonen. Daar worden ze toch wel regelmatig betrapt. Bovendien wordt Olive gepakt wegens een oplichtingspoging. Ze moet het gevang in, en zoekt een tijdelijk tehuis voor Bobby. In de gevangenis, maar ook net daarna, worden haar ogen pas goed geopend. Is het wel zo leuk, wat ze anderen aandoet? En is het nog wel mogelijk die vervelende gewoontes te veranderen?
Met deze film maakt onze eigen Famke Janssen haar debuut. Daarbij mag ze rekenen op sterren als Bull Pullman, Rory Cochrane en de van oorsprong Oekraïense Milla Jovovich.

Famke, zelf moeder, weet in de film overigens goed te verwoorden hoe een ouder zich van tijd tot tijd voelt, zorgzaam en liefdevolle momenten kruipen zo nu en dan voorbij. Scènes waarin woorden eigenlijk overbodig zijn. In de andere scènes gaan moeder en zoon behoorlijk overdreven te werk. Overdreven vrolijk, lief, enthousiast, verdrietig of zielig, het lijkt in het grootste deel van de film of ze niet even gewoon zichzelf kunnen zijn. Dat is soms wel wat tenenkrommend, maar als je bedenkt waar de familie vandaan komt, is het ook wel weer begrijpelijk, en zie je precies wanneer ze een masker opzetten. Bringing Up Boddy is dan ook een film vol keuzes, verantwoordelijkheden, grappige situaties en ook wel een beetje gevuld met kattenkwaad.

Bringing up Bobby, Benelux Film Distribution

Tijdsduur: 94 minuten, Drama.
Verkrijgbaar op: DVD (ca. 15 euro), Blu-ray (ca. 18 euro)

Deze film bij: BOL.com

[youtube

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.