logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Brikki in de dierentuin


pastedGraphic

Brikki is een vrolijk leeuwtje. Een bijzonder leeuwtje, dat van het ene avontuur in het andere rolt. Maar niet alleen Brikki is bijzonder, ook het dikke kartonboek is heel bijzonder. Dat is namelijk nog niet af! Ja, het verhaal staat wel geschreven, maar er zijn nog een heleboel Brikki-leeuwtjes en voorwerpen die nog een plekje zoeken in het boek.

En dat is een mooi taak voor de kinderen! In het boek zitten namelijk een aantal plastic stickers geleverd, die je ook wel op de ramen kunt plakken (sterker nog, dat is ook een tip die het boek geeft). Je plakt ze op, maar haalt ze er ook net zo gemakkelijk weer af. En dus kun jij het prentenboek helemaal afmaken met de stickers die je bij het boek krijgt! Daarin zitten heel wat leeuwtjes, maar ook andere voorwerpen die in het boek terugkomen.

Het verhaal onder de plaatjes kun je gebruiken als een mooie leidraad. Daar staan niet alleen de avonturen van Brikki in, maar ook een paar opdrachtjes. Zo kun je het leeuwtje Brikki helpen om de giraf te zien, zorg je dat hij bananen krijgt en help je de vissen in het aquarium met verstoppertje spelen. Ondertussen ontwikkelen kinderen hun woordenschat en begrijpend vermogen, hun fijne motoriek, oog-handcoördinatie en ruimtelijk inzicht. Da’s mooi meegenomen. Een superleuk voorlees/doeboek voor kinderen, waar ze dus ook alleen mee kunnen spelen. Toppertje!

Brikki in de dierentuin, Esther Naalden
Just4Kids, uitgegeven, 26 pagina’s en 100 stickers, hardcover.
Prijs: 15 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789490989040

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.