Recensie: Bres spelenboek, Frank Neefs

9789060765067 bres spelenboekHet Bres Spelenboek is een enorme verzameling spellen voor binnen en buiten, waarbij actief spelen centraal staat. Er staan bijna 300 verschillende activiteiten in, en is daardoor terecht nog helemaal in trek bij verschillende volwassenen die regelmatig leuke activiteiten moeten bedenken. In de klas, voor een verjaardagsfeestje, een familiedag, de scouting, een sportclub of gewoon met je kinderen: met het Bres Spelenboek heb je altijd een leuke actieve activiteit bij de hand. Het waardevolle boek laat bovendien goed merken dat de spellen zelf in de praktijk zijn getest voor ze zijn opgeschreven. Ze zijn aangevuld met aandachtspunten, praktijktips en de belangrijkste elementen van iedere activiteit staan vetgedrukt.

De spelen zijn verdeeld op locatie: in het bos, de tuin, het strand, wandeltochten, spelen met kaart en kompas; in totaal staan er 26 hoofdstukken vermeld. Soms zijn deze groepen nog wat verder onderverdeeld, om het zoeken iets makkelijker te maken. Opmerkelijk is het hoofdstuk Spelen in het bos en een subgroep van Spelen in de natuur: Spelen in het bos… Achter in het boek vind je een index op titel, dat het zoeken aanzienlijk zal vereenvoudigen.

De activiteiten zelf zijn duidelijk omschreven. Handig zou zijn geweest om een overzichtje te hebben per activiteit welke hulpmiddelen of voorwerpen nodig zijn, maar dat zou het boek nóg lijviger maken. Heldere lijntekeningen verduidelijken de omschrijvingen: ze laten situatieschetsen zien of verduidelijken hoe kinderen moeten bewegen. Als er hulpmiddelen benodigd zijn staat er soms ook omschreven hoe je deze zelf kunt maken. Dat is zeker interessant voor verenigingen met een krap budget, maar ook voor thuis zijn de hulpmiddelen zo gemaakt.

Het Bres Spelenboek zal er zeker voor zorgen dat je kinderen een leuke, en actieve jeugd tegemoet kunnen gaan. Lekkere frisse buitenlucht en wat beweging, dat is natuurlijk voor iedereen een goed idee! En met de tips en uitleg in het boek is het voor jou als begeleider ook eenvoudig om in de praktijk te brengen.

Bres spelenboek, Frank Neefs
Tirion Uitgevers, juli 2003, 352 pagina’s, hardcover.
Prijs: 28,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789060765067

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.