logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Braun Multiquick 5 MR 570 staafmixer

We zijn verwend. Ook in de keuken. Want hoeveel mensen zie je nog met een garde een simpel pannenkoekenbeslag door elkaar zetten? Ik denk dat je ze op een enkele hand kunt tellen. Vaak hebben mensen dan ook zo’n groot en log keuekmachine op het aanrechtblad staan, waar ze maar een fractie van gebruiken. En al hemelaa als je kijkt naar het vermogen van zo’n apparaat. Is het dan niet veel handiger om een veelzijdiger apparaat te hebben, dat slechts een fractie van de ruimte inneemt? Het antwoord lijkt me vrij eenvoudig: ja, dat wil iedereen wel. Vandaar: de Braun Multiquick 5. Een staafmixer, maar dan uitgerust met zo’n uitgebreide reeks accessoires dat het bijna een heuse keukenmachine is. Of.. nou ja.. bijna… Deze serie loopt letterlijk op het randje, want: wat is dan eigenlijk precies een keukenmachine? Deze staafmixer kan natuurlijk in een handomdraai de lekkerste gladde sauzen maken: de RVS voet is zo vormgegeven dat de puree niet opspat, waarbij de vlijmscherpe messen door je eten gaan als een mes door saus. Probeer dat maar eens met een keukenmachine! Natuurlijk kun je er ook een roest-vrij stalen garde op bevestigen voor het razendsnel kloppen van bijvoorbeeld slagroom of het doorkloppen van sauzen.

Maar dat is niet alles: de Multiquick 5 MR 570 wordt geleverd met een kleine en een grote beker, waarop de staafmixer bevestigd kan worden. De kleine beker dient als snelle snijmachine, de grote als keukenmachine. In deze grote kom kun je accessoires als snijplaten, raspen, een hakmes en zelfs heuse deeghaken plaatsen. Jazeker! Deze staafmixer is in staat om dikke deegsoorten door de mengen. De enige beperking die je hebt is de tijdsduur: de staafmixer heeft er geen problemen mee, mits je niet langer mengt dan een minuut. Het hakken, snijden, raspen (excuses: versnipperen) en mixen van vloeistoffen kan natuurlijk in een langere tijd. En dat werkt ontzettend goed! Binnen een enkele minuut heb je bijvoorbeeld een volledig cakedeeg onder elkaar gezet. Dankzij de rubber ring onder de mengkom blijft de kom goed staan tijdens het gebruik, maar ook is het geluid aanzienlijk lager dan wanneer de ring er niet onder had gezeten. Zo heb je bij onverwacht bezoek zo wat lekkers op tafel (als je muffins bakt dan: een cake zou wel erg lang duren!) De inzetjes voor het snijden en versnipperen, of zelfs julienne snijden, zijn overigens los te bestellen bij ieder servicepunt, net als bijvoorbeeld kleinere hakkommen of reserve-onderdelen. Onder het mom: gemak dient de mens: nagenoeg alle onderdelen zijn vaatwasmachinebestendig!

Braun Multiquick 5 MR 570 staafmixer, Braun
Er zijn veel verschillende varianten van deze keukenmachine. Deze variant heeft een adviesprijs van: 119 euro

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.