logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Boy Nobody 3 – De Verrader, Allen Zadoff


Boy Nobody 3 - De Verrader De Verrader is het derde deel uit de Boy Nobody-trilogie. Daarin speelt Zach de hoofdrol, een jonge jongen die al flink wat jaren getraind wordt door Het Programma, een geheime organisatie die zich inzet om terroristische aanvallen te verijdelen – door kinderen in te zetten. Inmiddels heeft Zach ontdekt dat er heel wat vuile spelletjes worden gespeeld binnen Het Programma, en heeft zich daar tegen afgezet. Daarbij heeft hij bovendien ontdekt dat er een speciale chip bij hem was geïmplanteerd, waardoor hij bijvoorbeeld geen angst voelt. En geen angst, geen twijfel! Maar door een kleine aanpassing in die chip, in het tweede deel van de serie, komt onze Zach toch aan het twijfelen. Hij sluit zelfs vriendschap met een niet-soldaat, Howard, en samen slaan ze op de vlucht. Eind deel twee wordt Howard gevangen genomen, en besluit Zach hem te gaan redden. Daarbij stuit hij op een onbekende factor: Tanya. Wat heeft dit meisje met Howards gevangenschap te maken? En waarom zitten ze samen in een cel? Omdat Howard nogal aan Tanya gehecht is neemt Zach haar mee, maar met tegenzin. Al snel weet Tanya echter een paar gevoelige snaren bij Zach te raken. Maar is dat wel terecht? Het derde deel van de Boy Nobody-reeks leest echt als een trein. Het blijft een spannende thriller, waarvan je iedere pagina zo snel mogelijk tot je wil nemen. De complotten stapelen zich als een razende op, en je weet zelf soms niet meer wie je nu wel en niet kunt geloven. Wat gebeurt er allemaal achter je rug om? Terwijl ze op de vlucht zijn voor Het Programma, gaan de drie jongeren op zoek naar de vader van Boy Nobody. Leeft hij nog, en zo ja, waar kunnen ze hem vinden? Terwijl Boy Nobody zijn eigen verleden onder ogen moet komen, gaat hij nog één keer de felle en bloederige strijd aan met Het Programma.

Informatie

Boy Nobody 3: De verrader, Allan Zadoff Clavis Books, 282 pagina’s, hardcover. Prijs: 18,95 euro. Leeftijd: vanaf 15 jaar. ISBN: 9789044825107

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.