logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Bowi komt in opstand, Christine Linneweever

bowi komt in opstandBowi komt in opstand, dat klinkt lekker rebels. En dat is het ook! Maar dat is niet het enige bijzondere aan dit boek: Bowi is namelijk geen mens, maar een kleine Shetlandpony. Het kleine paardje komt in actie, en Christine vertelt je precies hoe en waarom. Ze weet namelijk als geen ander hoe je een verhaal moet vertellen vanuit het dierlijke karakter van Bowi. Daardoor krijg je een geweldig inzicht in de gedachtegang van de paarden! Daarnaast is Bowi komt in opstand ook nog eens een erg leuk, spannend en ontroerend verhaal over de kleine Shetlandpony, die vanuit een liefdevolle boer langzaam verwaarloosd wordt en dan terechtkomt in attractiepark Ponywereld, waar hij ook eerst heel liefdevbol en goed verzorgd wordt, maar later weer aan zijn lot wordt overgelaten. Dan wordt hij ontdekt door de tweeling Yara en Danique, die van hun ouders geen paardje mogen krijgen maar er wel dolgraag een willen verzorgen. Zij worden meteen verliefd op het eigenwijze paardje, maar ja… die doet nu wel eens wat onbezonnen dingen. Kan hij zijn hoofd boven water houden in het strenge attractiepark, en hoe vaak zal het Danique en Yara lukken om het paard, met twee verschillend gekleurde ogen, uit de problemen te redden? Bowi komt in opstand is het een geweldig leuk en vlot leesbaar boek, dat helemaal vanuit de paarden zelf geschreven is. Het is daardoor juist een heel bijzonder boek, omdat je weet hoe de paarden reageren op mensen – en waarom. Een super leesboek voor paardenliefhebbers.

Informatie

Bowi komt in opstand, Christine Linneweever Kluitman, 216 pagina’s, hardcover. Prijs: 12,50 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789020622270

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.