Recensie: Bouw je robots

Bouw je robots

Robots kom je steeds vaker tegen, in allerlei situaties en momenten. Sommigen hebben d’r zelfs eentje in huis om hun kamer te stofzuigen, of misschien heb jij wel een Transformer of een Furby in huis? In Bouw je Robots lees je alles over de geschiedenis van robots, want het maken van een mens-achtige machine spreekt al eeuwen lang tot de verbeelding. In het langwerpige boekje voorin het koffertje lees je alles over de geschiedenis van robots, waar ze voor gebruikt worden, hoe ze werken en ook wat er ongeveer voor in het verschiet lijkt te zitten.

Maar dat is niet het belangrijkste aan dit boek: achter in dit doosje zitten een drietal robots die je zelf kunt maken. Daarvoor krijg je alle middelen meegeleverd: uitdrukkartonnen en een drietal motortjes, voor iedere robot eentje. De motortjes zijn trouwens gewoon opdraaimotoren, batterijen komen er dus niet bij nodig. En voor je het weet heb je een wandelrobot, een wiebelrobot en een wuifrobot gemaakt!

Bouw je robots 2

Bou je robots is een heel erg leuk lees- en doeboek voor iedereen die geïnteresseerd is in robots of techniek. Het schets een mooi beeld van hoe robots werken, en welke eenvoudige technieken achter de werking van robots zitten. Het boek is leuk geschreven en toegankelijk voor geschreven.

Informatie

Bouw je robots,
Illustrator: Owen Davey
Uitgever: The House of Books, 30 pagina’s, Hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789044346053. Prijs: 17.95 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.