logo-liggend-wit-donkerblauw

Film recensie: Boss Baby


boss baby

Als hoofd van een gezin ben ik natuurlijk altijd op mijn hoede voor wat er allemaal gebeurt. Logisch – dat geldt voor iedere ouder. Maar soms gebeuren er dingen die je niet kunt voorspellen. Zoals wat er gebeurt als je een nieuw kind besteld voor je gezin. Dat zorgt in Boss Baby namelijk voor een flink probleem! Het gezin krijgt namelijk een heel bijzonder kind. Een echte baas, die het liefst in een pak rondloopt, beschikt over coole gadgets en zelfs gewoon kan praten. Maar wacht: ik denk dat ik even terug moet naar de basis.

Waar komen baby’s vandaan

Dat is eigenlijk waar het hier om draait: die grote babyfabriek in de lucht, waar baby’s gemaakt worden (zie ook de geweldige film Storks). Tijdens de testfase van de baby’s wordt gecontroleerd of ze kietelig zijn. Is dat zo? Dan mogen ze naar hun ouders gestuurd worden, om een mooi en gezellig leven te leiden. Is dat niet zo? Dan zijn ze managementmateriaal. Ze krijgen speciale melk, waardoor ze niet ouder worden (maar wel dingen leren) en kunnen ze opgroeien tot één van de leiders van de babyfabriek. Zo werkt dat. Onze Boss Baby is dus één van die managementbaby’s. Er is namelijk een probleem op aarde, en dat moet zo spoedig mogelijk worden opgelost.

Puppieliefde

Er is namelijk een grote concurrent voor baby’s. Waar baby’s tot voor kort op de absolute nummer 1 staan van de ‘meest schattige schepsels op aarde’, worden ze verdrongen door… puppies! Dat mag natuurlijk niet gebeuren, want als niemand baby’s meer schattig vind, wil niemand er meer eentje bestellen. De vraag is echter waarom die verschuiving ineens plaatsvind, en daar moeten onze baby en zijn grote broer Tim achter zien te komen. Er is echter één probleem. Tim vertrouwt de baby niet (die in bijzijn van anderen doet alsof hij een gewone baby is) en de baby denkt dat Tim gewoon een dom kind is waar hij niets aan heeft. Dat moet dus eerst veranderen, voor ze actie kunnen ondernemen.

Ga direct naar Boss Baby op BOL.com.

Conclusie over Boss Baby

Een super leuke film over een nieuwkomer in een gezin. Deze baby is niet zo maar een baby. Het is een onderzoeker namens de babyfabriek, die met een heleboel gadgets en hulpmiddelen moet uitzoeken waarom baby’s steeds minder populair worden. De onderlinge broederstrijd wordt verder en resulteert in grappige situaties. Herkenbaar, origineel en boven al: grappig! (en ja, ook schattig. Dat kon ook niet anders). Lees hier welke BN-ers de Nederlandse stemmen van Boss Baby inspreken
Door: CooleSuggesties
Score: Boss Baby krijgt 8 van de 10 punten.

Informatie

Boss Baby, 20th century fox
Genre: Animatie
Tijdsduur: 98 minuten
Leeftijd: vanaf 6 jaar.

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. […] familiefilm van DreamWorks Animation, zijn de Templeton broers, Tim en zijn kleine broertje, Boss Baby Ted, volwassen geworden en uit elkaar gegroeid. Tim is nu een getrouwde huisvader en Ted de […]


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.