logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Bosch – het vreemde verhaal van Jeroen, zijn pet, zijn rugzak en de bal… The Tjong-Khing

Bosch-het-vreemde-verhaal-van-Jeroen-zijn-pet-zijn-rugzak-en-de-bal...

In ’s Hertogenbosch weten ze meteen over wie je het hebt als je spreekt over Jeroen Bosch, ook wel Jheronimus Bosch. Als je door zijn museum bent gelopen weet je precies waarom. Zijn schilderijen zijn zo mooi uitgewerkt, maar ook zo ontzettend bizar, dat ze meteen indruk maken. The Tjong King liet zich door die schilderijen inspireren en bracht de jonge Jeroen tot leven. In dit vreemde verhaal beleef je een avontuur met Jeroen, zijn pet, zijn rugzak en de bal…

Want in het begin van het boek Bosch – Het vreemde verhaal van Jeroen, zijn pet, zijn rugzak en de bal krijgt Jeroen een ongeluk, waardoor hij in een ravijn valt. Daardoor komt hij in een bizarre en mooie wereld, waar de vreemdste wezens wonen. De meesten zien er best eng uit, maar ze zijn vooral nieuwsgierig naar die vreemde snuiter die in hun wereldje terecht komt. Al snel pikken de nieuwsgierige wezens, die wonderlijke combinaties van verschillende dieren zijn, de bal, pet en rugzak van Jeroen af. Die laat dat niet zo maar gebeuren, en gaat zijn spullen achterna. Dat gaat best goed. Hij houdt alles goed in de gaten, maar kan het niet laten om ook af en toe te helpen. Want soms hebben ook eng uitziende wezens een helpende hand nodig. Maar dan blijkt niet iedereen te zijn wat hij lijkt… gelukkig heeft hij dankzij zijn hulp ook veel nieuwe vrienden gemaakt, die hij maar wat goed kan gebruiken!

Dit mooie, grote prentenboek is echt een heel erg leuk en spannend verhaal geworden, dat kinderen ook meteen een kijkje gunt in de vreemde wereld van Bosch. De tekenstijl van Thé Tjong-Khing past wonderwel bij die vreemde snuiters, en hij weet als geen ander leven te blazen in die oude schilderijen. En het boek is net op tijd uit voor het Jheronimus Bosch-jaar, dat in 2016 helemaal van start gaat. Het leuke aan dit boek is overigens dat er geen woord in gesproken wordt. Het is dus echt aan jouw fantasie om er een mooi verhaal van te maken. En dat mag best iedere keer anders zijn, helemaal geen probleem. Laat je maar lekker betoveren door de magie van Jeroen Bosch, die al honderden jaren een bijzondere werking heeft op mensen.

Informatie

Bosch – Het vreemde verhaal van Jeroen, zijn pet, zijn rugzak en de bal, Thé Tjong-Khing
Leopold, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 17,50 euro. Leeftijd: vanaf 6 jaar. ISBN: 9789025868895


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.