logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Bop it Tetris, Hasbro


Vorig jaar kwam Hasbro met het snelle reactiespel Bop It Smash. Reageren op een voorbijzoevend lampje, waarbij je op het juiste moment moest reageren door de Bop It in elkaar te drukken. Hilarisch en vrolijk, een ultiem gezelschapsspel! Bop It Tetris is het vervolg daarop, gebaseerd op het bekende computerspel Tetris. Deze variant bestaat uit twee delen, die je ten opzichte van elkaar kunt draaien. Het ‘vaste deel’ bestaat uit een raster van 2×4 blokjes, die afzonderlijk oplichten in verschillende kleuren. Het draaibare deel bestaat uit een vak van 2×2 blokjes, die kleuren. Daarop komen de blokjes te staan, die je in het raster van 2×4 blokjes moet passen. Hoe? Door dat deel te draaien, natuurlijk! Maar je kunt de blokjes ook kantelen. Heb je de juiste plek gevonden? Dan druk je de tube in elkaar, en worden de blokjes in elkaar geschoven. Had je ‘m goed, dan ga je door. Had je ‘m fout, dan kost het je 1 van je 4 levens.

Da’s een eitje, zou je denken, maar de werkelijkheid is anders: het is namelijk knap lastig als je dat binnen een bepaalde tijd moet doen! Vooral zowel het draaien als het kantelen naar links of rechts vergt toch de nodige reactievermogens, die je zeker moet trainen. Lukt het je om een aantal puzzels op te lossen, dan speel je nieuwe spelwijzes vrij, waarmee je sneller of lastigere puzzels voor je kiezen krijgt. Bop it Tetris is daarmee een superleuk, maar ook supersnel spel. Heel geschikt om in een gezelschap te spelen. Je kunt het dan ook alleen spelen, om je eigen high score te verbeteren, maar ook samen met vrienden te spelen als echte partygame.

De moeilijkheid zit hem bij dit spel niet zozeer in de puzzels, hoewel je daar wel enig ruimtelijk inzicht voor nodig hebt, maar vooral vanwege de snelheid die je er voor nodig hebt. Je moet snel kunnen schakelen en reageren. Doordat het spel de hoogste scores direct bijhoudt weet je ook meteen of je jezelf verbeterd hebt. Daardoor wordt het nóg een stukje verslavender dan het al is… een gevaarlijk spel dus!

Bop it Tetris, Hasbro
Prijs: 29,99 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar.
Aantal spelers: 1-4. Speltijd: ongeveer 10 minuten

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.