logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Bop it Smash, Hasbro

Soms kom ik producten tegen die me echt verrassen. Bop it smash is daar zeker een van. Want zeg eens eerlijk: als je het product ziet: denk je nou echt dat je die niet kunt wegleggen? Ik wel. Ik dacht: een keer of twee, drie spelen, en dan is het óf stuk, óf ik heb er genoeg van. Nou, ik heb ‘m net even moeten wegleggen, maar dat was echt met tegenzin!

Laat ik bij het begin beginnen. Bop it smash is een reactiespelletje. Zoals je ziet zitten er tien kleine rondjes op, en een groot rondje. Achter ieder rondje zit een lampje, die in allerlei patronen gaan branden: heel langzaam van links naar rechts en weer terug, heen en weer, van twee kanten naar het midden, en iedere denkbare mogelijkheid van langzaam naar supersnel daar tussenin. Wat is de bedoeling? Zodra het middelste lampje brand, of de twee kleintjes daar direct naast, moet je je handen naar elkaar toe bewegen. Even klemmen. Niets meer, niets minder.

Wat is dáár nu zo spannend aan, zul je denken. Nou, daar is niets spannends aan. Het is juist spannend om het o het juiste moment te doen! En dan ontdek je al snel hoe moeilijk het is. Dan merk je dat je de bollen toch iets steviger vasthoudt dan goed voor je is, dat je je armen alvast spant voor dat beslissende moment, dat je wacht op die beloning: de punten (vijf voor het middelste lampje, 1 voor die ernaast), maar ook de enthousiaste stem die je beloont met goed man!, Bam!, ding ding ding, yep! of één van de andere enthousiaste uitspraken.

bop_it_smash_2

Wat gebeurt er als je het niet haalt? Dan wordt je genadeloos afgestraft met een Heel erg dout! Vreselijk, gewoon vre-se-lijk, Jow… sleeeeecht! of een van de andere uitspraken. Natuurlijk krijg je dan ook geen punten, maar gaat er zelfs een leven af: je krijgt namelijk drie kansen als je begint. Dat is hetzelfde in één van de drie spelmodussen: Solo, Doorgeven of Meer spelers. Die laatste twee zijn bijna hetzelfde, maar bij Meer spelers wordt er echt volgens het afvalrace-principe gewerkt.

Het leuke is dus dat je het niet alleen hoeft te doen, maar dat je het ook met maximaal vier spelers tegelijk kunt doen! En dat je daarbij in een rap tempo moet wisselen van de ene speler naar de andere. Tel daarbij de flinke dosis humor op, en je hebt een echte partygame voor jong en oud. Als je hem wilt delen natuurlijk, want verslavend, dat is-ie zeker. En als je het niet erg vindt, ga ik even mijn highscore verbeteren!

Wil je het alvast een keer proberen? Ga dan snel naar de Apple Appstore en download daar de gratis app.

Bop is smash, Hasbro
Prijs: 24,95 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.