logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Boom boom balloon, Identity Games

boom_boom_balloon_nl_3d_doos-genomineerd

Boom boom balloon is een Engelse benaming voor het minder spannend klinkende Boem boem ballon. Het zegt het al: het spel draait om het laten knappen van een ballon! Daarvoor krijg je die staanders, die lijken op een vraagteken. Die maak je aan de bovenkant vast met een rondje, aan de onderkant worden ze bij elkaargehouden door een schaaltje met twee uitsparingen. In dat schaaltje leg je de ballon, waarbij de uitsparingen gebruikt kunnen worden om de ballon dicht te houden – het is dus geen gepruts met het dichtknopen van een ballon!

In de drie staanders zitten elk drie gaten: eentje onderin, eentje in het midden, eentje bovenin. Daarin steek je een kunststof pin. Iedere pin heeft een aantal inkepingen. De pinnen kun je telkens per inkeping doorduwen (niet terug, enkel naar binnen). Voel je ‘m al? Jazeker, het is de kunst om de pinnen naar binnen te duwen, zonder dat de ballon gaat knappen! Voor je begint plaats je de binnen om de opgeblazen ballon heen. Net vast, dus tot het eerste klikje. Hoeveel klikjes je moet duwen bepaalt de gemene dobbelsteen… Na iedere worp weet je precies hoeveel je de pinnen naar binnen moet duwen.

En dan begint het spannende spel! Dobbel keer op keer, duw de stokjes naar binnen, en wacht vol spanning of de ballon gaat knappen! Maar bedenk: het is jouw beurt, tot de volgende speler de stokjes gaat duwen. Superspannend dus! En het is ook telkens afwachten hoe de ballon gaat knappen: soms is dat met een flinke knal, soms loopt-ie heel langzaam leeg. Dat ligt ook een beetje aan de ballon die je gebruikt, want na de tien meegeleverde ballonnen kun je iedere ballon gebruiken – mits hij groot genoeg is, natuurlijk. Maar een normale ballon zal zonder moeite passen. Boom boom balloon is echt een knallend succes, dat door al jonge kinderen gespeeld kan worden. Het enige minpunt is dat de stokjes soms wat stroever gaan als de ballon strakker in z’n behuizing komt te zitten. En denk aan het opruimen achteraf, want die stukjes ballon kunnen natuurlijk gevaarlijk zijn!

Boom boom balloon, Identity games
Prijs: 19,95 euro. september 2012. Leeftijd: vanaf 6 jaar.
Aantal spelers: 2-4. Speltijd: ongeveer 10 minuten

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.