logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Bones voor altijd, Kathy Reichs

bones voor altijd

De televisieserie Bones, uitgezonden door RTL4, is gebaseerd op een boekenserie van forensisch antropoloog Kathy Reichs. Dit boek, Bones voor altijd, is het veertiende deel uit deze serie. Het verhaal begint met een vrouw die wordt opgenomen in het ziekenhuis met vaginale bloedingen. Al snel wordt geconstateerd dat ze pas bevallen is. Maar waar is haar kindje? Haar adres achterhalen is een koud kunstje, en de politie treft op dat adres bloederige doeken aan. Ze schakelen de hulp van Temperance Brennan in, ook wel bekend als Bones, omdat ze veel kan achterhalen uit de beenderen van mensen.

Ze gaat met haar team op onderzoek uit, en vinden in het appartement niet één, maar drie babylijkjes. Dat blijkt echter niet het einde van de rit, want de zoektocht leidt Temperance, samen met rechercheur Andrew Ryan en sergeant Ollie Hasty naar een afgelegen diamantmijn. Een bijzonder drietal, want dr. Brennan heeft net beide heren een relatie gehad! Samen ontdekken ze een gruwelijke geschiedenis die zich in het mijndorpje heeft afgespeeld…

Bones voor altijd heeft een enorm tempo in zich. Niet direct in de verhaallijn en de ontdekkingen, maar door de manier van schrijven, de korte hoofdstukken en het ontbreken van heel uitgebreide omschrijvingen van de vondsten end e omgevingen leest het boek snel weg. Er zitten heel veel dialogen in het boek, en dat leest op de één of andere manier sneller en makkelijker dan een normale beschrijving van gebeurtenissen. Bones voor altijd is dan ook, net als de serie, een product om van te smullen!

Bones voor altijd, Kathy Reichs
Boekerij, mei 2013, 300 pagina’s, paperback.
Prijs: 18,95 euro. ISBN: 9789022559314


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.