logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Boer Boris gaat naar de markt, Ted van Lieshout en Philip Hopman

Boer Boris beleeft weer een nieuw avontuur in dit sfeervol getekende prentenboek. Hij gaat naar de markt! Tenminste… dat wil hij. Want alle spulletjes die van zijn land komen zijn veel te veel voor Boer Boris alleen om op te eten. Maar het blijkt nog niet zo eenvoudig te zijn om naar de markt te gaan, want voor hij in de stad is komt hij allerlei verbodsborden tegen waarop staat dat hij niet door mag rijden met zijn voertuig.

En dat zijn nog al een flink aantal verschillende voertuigen! Zo probeert hij met een fiets, motor, auto, vliegtuig en zelfs met een raket naar de markt te gaan, maar het mag allemaal niet. Boer Boris laat het echter niet zomaar op zich zitten en zet alles op alles om toch naar de markt te gaan.

Boer Boris gaat naar de markt is een geweldig boek voor jonge kinderen. Ze leren niet alleen wat er allemaal van de boerderij komt (en bijvoorbeeld dat melk van koeien komt, en niet in pakken groeit), maar ook over een flink aantal voertuigen. En natuurlijk dat je nooit moet opgeven, maar altijd moet zoeken naar een passende oplossing. Boer Boris gaat naar de markt is geweldig geïllustreerd door Philip Hopman, en het verhaal is volledig geschreven op rijm. Het leest heerlijk weg en zal – net als de andere avonturen van Boer Boris – absoluut in de smaak vallen! Wij zijn in ieder geval fan van Boer Boris, en kijken nu al uit naar zijn volgende avontuur.

Informatie

Boer Boris gaat naar de markt, Ted van Lieshout

Illustrator: Philip Hopman
Gottmer, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 12,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789025759919


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.