logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Boer Boris en de maaier, Ted van Lieshout


Boer Boris heeft inmiddels een speciaal plekje in ons hart weten te veroveren. Het grappige jonge boertje weet toch iedere keer weer een heel bijzondere oplossing te bedenken voor de meest eenvoudige en soms ook lastige problemen. Dit keer gaat het om Boer Boris en de maaier. Het is namelijk tijd om het gras te maaien, maar iedereen wil zijn mooie, rode tractor lenen. Dat mag natuurlijk van Boer Boris, maar jammer genoeg zijn de ander mensen helemaal niet zo handig. Telkens weer gaat de maaier van Boer Boris stuk. Maar dat ligt helemaal niet aan al die mensen, hoor, oh nee!

Gelukkig vind Boer Boris dat helemaal niet erg, want die zet ‘m in een handomdraai weer in elkaar. En iedere keer wordt de maaier groter, beter en sneller, omdat hij telkens weer nieuwe dingen vind die hij aan zijn rode tractor kan vastmaken. Maar dat maakt de maaier dan nog gewilder, waardoor hij weer uitgeleend moet worden… en dan begint het cirkeltje weer opnieuw. Eerst de buurman, dan de schooljuf… tot er een supersonische maaier overblijft.

Boer Boris en de Maaier is weer een vertederend en lief prentenboek voor stoere jongens en kleine boerinnetjes, die het wel grappig vinden, zo’n kleine boer op een grote rode tractor. Boer Boris blijft gelukkig altijd lachten en positief in het leven staan. Van zoiets stoms als een tractorongeluk maakt hij dan ook het beste, en grijpt hij met beide handen aan om er een positieve draai aan te geven.

De tekeningen van Boer Boris zijn ook nu weer verzorgt door Philip Hopman. Ze zijn losjes getekend, met mooie kleurverlopen die zorgen voor een sfeervol geheel. De teksten van Ted van Lieshout zijn op rijm geschreven en hebben een mooi ritme. Daardoor kun je het verhaal op een heel leuke en bijna swingende manier voorlezen. Ook dit zesde deel van Boer Boris (Boer Boris gaat naar zee is zelfs verkozen tot het beste prentenboek van 2015!) is weer een toppertje.

Informatie

Boer Boris en de maaier, Ted van Lieshout

Illustrator: Philip Hopman
Gottmer, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 12,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789025760861


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.