logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Boer Boris in de sneeuw, Ted van Lieshout en Philip Hopman

9789025755324 boer boris in de sneeuw

Boer Boris is een grappige boer, die gezellig samenleeft met zijn broer Berend en zusje Sam. Die sfeer proef je al als je het boek openslaat. Dankzij de mooie, sfeervolle getekende prenten krijg je al meteen een huislijk gevoel. En wat blijkt? De sneeuw heeft ons land bereikt, en de hele boerderij bedekt in een deken van witte sneeuw. Alles zit onder: de akkers, de schuur, de koeien, de schapen – maar die waren al wit. En dat betekent: werk aan de winkel voor Boer Boris! Met behulp van zijn sneeuwschuiver haalt hij de kleur langzaam weer terug.

Na een dag hard werken wordt hij de dag erop wederom verrast door een nieuwe pak sneeuw. Moet hij weer alles schoon maken? Maar daar heeft niemand eigenlijk zin in… dus besluit Boer Boris om iedereen een dagje vrij te geven! Dat betekend veel lol en plezier, totdat Broer Berend te vroeg het ijs op stapt… Boer Brosi moet snel in actie komen! Na een lekker warm bed en een kop verse thee knapt hij echter snel op, voor een leuke schaatstocht met alle dieren erbij. Kijk je mee naar deze bonte schaatstocht?

Boer Boris in de sneeuw is een geweldig mooi geschreven boek. Het hele boek is op rijm, en heeft een geweldig ritme. Dat leest erg leuk voor, en is voor kinderen een plezier om naar te luisteren. De tekeningen zijn warm en sfeervol. Ze lijken vlot gerekend, en hebben een subtiele nonchalance. Ook zijn er telkens leuke dingen te ontdekken op iedere prent, die twee pagina’s groot is. Niet alleen het kleine muisje, dat goed zijn best doet om overal aan mee te doen, maar ook andere grapjes die je ontdekt als je even goed kijkt. Een genot om voor te lezen, perfect voor bij een grote beker warme chocolademelk!

Boer Boris in de sneeuw, Ted van Lieshout en Philip Hopman
Gottmer, november 2013, 32 pagina’s, paperback.
Prijs: 12,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789025755324


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.