Recensie: Boelies Kerstplan, Mathilde Stein en Chuck Groenink


Boelies's kerstplan

De Kerstman komt, net als Sinterklaas, bij alle kinderen thuis. Behalve bij Boelie! Sinds hij naar het bos verhuisd is, lijkt het wel of de Kerstman hem helemaal is vergeten… Dat kan natuurlijk niet zomaar! De Kerstman moet Boelie toch op de één of andere manier opmerken? Dan bedenkt Boelie een plan waardoor hij zeker weer zal opvallen. Hij werkt er het hele jaar aan, en dan met Kerst valt alles op z’n plek! Letterlijk. Wat moet Boelie nu met een kapotte slee, vermiste pakjes en een Kerstman die even helemaal de kluts kwijt is?

Boelies Kerstplan is een heerlijk fantasievol kerstverhaal, over de angst dat de Kerstman misschien wel eens een huisje zou kunnen overslaan. Het laat eigenlijk, als je heel kritisch kijkt, ook zien dat dit wel eens gebeurt! Gelukkig is Boelie een hardwerkend varkentje, dat ook nog eens superslim is. Dankzij zijn slimmigheid is de Kerstman in de problemen gekomen, maar komt hij er ook zeer zeker weer uit. Het verhaal zelf is verrukkelijk geschreven. Lekker vlot, helder en duidelijk. De zinnen zijn zonder lastige woorden, en niet te lang. Perfect te onthouden en te begrijpen. Chuck Groenink verzorgde de illustraties voor het boek. Ze zijn eenvoudig, wat sober, maar met een bepaalde ruimtelijkheid, dankzij een slimme schaduwwerking. In de heldere tekeningen zitten genoeg details om eens lekker te bekijken. Een superverhaal voor de kerstdagen, voor ieder die Kerst een warm hart toedraagt!

Boelies Kerstplan, Mathilde Stein en Chuck Groenink
Lemniscaat, oktober 2012, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789047705055

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.