logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Boekje voor driftkikkers, Guus Martens


In het boekje voor driftkikkers staat een heel speciaal type mens centraal. Je raadt het al: ietwat driftige mensen. Docent, schrijver en acupuncturist Guus Martens gaat verder in op dit type mens. Want soms is wat driftig gedrag wel prettig, maar het kan natuurlijk ook agressieve en ongezonde gevolgen hebben. Wist je bijvoorbeeld dat driftkikkers een veel slechtere conditie hebben dan niet-driftkikkers? Dat en andere vragen worden op heldere, normale toon uitgelegd, zo nu en dan met een leuke anekdote of een enkel roog grapje.

Alles blijft echter luchtig en makkelijk leesbaar. Guus gaat in op de verschillende soorten driftkikkers, waar de gevoelens vandaan kunnen komen, en hoe je er als driftkikker mee om kunt gaan. Maar ook als je een kikker in je omgeving hebt leer je het een en ander van dit boekje: je kunt je beter verplaatsen in de leefwereld van het beestje.

Het kleine, vierkante boekje is opgedeeld in een aantal hoofdstukken: De driftkikker op de ontleedtafel, agressie, lastig en onmisbaar, woede en conditie, woede en agressie temmen, uiten en koesteren, werken aan je lichamelijke en mentale conditie. De titels van de hoofdstukjes geven al aan dat het Guus helemaal niet de bedoeling is om de aard van het beestje te veranderen. Sterker nog: driftkikkers zijn heel krachtige mensen, vol energie. Het is alleen zo, dat ze die energie vaak op de verkeerde manier gebruiken: door boos, driftig, ongeduldig en soms zelfs agressief te worden. Met handige tips, kennis en oefeningen zullen zij hier echter verandering in aan kunnen brengen. En dat is goed voor zowel zichzelf als de omgeving!

Boekje voor driftkikkers, Guus Martens
Spectrum, april 2012, 128 pagina’s, paperback.
Prijs: 10 euro. ISBN: 9789000307142


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.