logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Boekje waar je blij van wordt, Guido Weijers

Guido Weijers kennen we allemaal van de cabaretvoorstellingen waar hij volle zalen mee trekt. Zoals veel cabaretiers heeft hij echter veel meer noten op zijn zang, en kijkt hij graag kritisch naar de wereld om hem heen. Ik bedoel: je moet ook wel kritisch kijken naar de wereld om je heen voor je er goede grappen over kunt maken! En wat blijkt? Guido is al enige tijd nieuwsgierig naar het fenomeen Geluk en Blijheid, Met een hoofdletter, maar dat maak ik er van. In Boekje waar je blij van wordt zet hij een aantal van zijn bevindingen op een rij.

Los

Wat direct opvalt is de vlotte manier van schrijven. Het is en blijft een soort populair-wetenschappelijk boekwerkje, doorregen met een fijne dosis humor en zelfspot, waarin een strakke opbouw en structuur zit. Toch is het boekje ook weer heel los. In de zin van de vormgeving, in ieder geval. Kenmerkend is namelijk het idee dat Guido met balpen aantekeningen en opmerkingen in het boekje heeft geschreven. Leuke details wel, en in het begin lijkt het ook echt handgeschreven. Tot je op het lettertype gaat letten, dan zie je pas dat het een standaard font is. Leuk is het zeker wel. Net als de foto’s in het boekje, door Guido en zijn vriendin hoogstpersoonlijk geschoten tijdens zijn vakanties.

Indrukwekkend

Guido heeft met zijn boekje waar je blij van wordt een heel vrolijk en informatief boekje geschreven. Toegegeven: een redelijk groot aandeel van wat er in het boekje staat is ook al naar voren gekomen in de interviews die hij heeft gegeven, maar dat mag de pret niet drukken. Het is fijn om te lezen, vlot geschreven, en het biedt bovendien verrassende inzichten om zelf gelukkig te worden. Om kritisch naar je eigen leven te kijken, om wat concreter te zijn, zodat je wat dingetjes kunt veranderen zodat je wat vaker blij kunt zijn.


Recensie over Boekje waar je blij van wordt

Boekje waar je blij van wordt doet precies dat – en meer. Het belangrijkste is dat je jezelf gaat afvragen wat geluk nu eigenlijk is, en wat belangrijk is in het leven. Een stukje zelfreflectie in een grappig verpakt, vlot leesbaar boekje. Klasse! Vooral de heerlijke zelfspot en scherpe grappen maken het compleet.
Door: Dennis van Houts
Score: Boekje waar je blij van wordt krijgt 4 van de 5 punten.

Score: 8


Informatie

Boekje waar je blij van wordt,
Illustrator: Guido Weijers
Uitgever: Anderz, 128 pagina’s, paperback.
Vanaf: 16 jaar. ISBN: 9789462960565. Prijs: 14.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.