logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: BOE!kids – drakentranen, Nico De Braeckeleer

9789462343399De BOE!kids hebben inmiddels heel wat boeken op hun naam staan. Het leuke is dat kinderen al op jonge leeftijd met deze lieve en griezelige monstertjes kunnen kennismaken. De serie boeken is al te lezen vanaf groep drie, en het niveau bereikt tot en met het niveau eindgroep vijf (AVI E5). Van dit laatste, moeilijke, niveau is het boek de drakentranen. In het boek drakentranen draait het allemaal om het drakenmeisje Nes. Zij moet met haar ouders mee naar een circus, waar haar ouders en haar broertje al jarenlang meedoen aan een spannende vuurspuwende act. Nes heeft, zoals je misschien weet, een grote hekel aan vuurspuwende. Het is een echt meisjesmeisje en plakt liever haar nagels dan dat ze met een rooksmaak in haar mond zit. Ze moet echter toch mee, met alle ruzietjes vandien. Tegelijkertijd gebeuren er vreemde dingen in Smonster. Zo worden alle monsters geteisterd door vlooien en zitten ze ineens allemaal onder de blote. Zelfs de tovenaars zitten met hun handen in het haar: wat is hier aan de hand? Jij als lezer krijgt een tipje van de sluier opgelicht als je leest over een drakenmeisje dat opgesloten zit en tranen met tuiten haalt. Haar zakdoekje wordt iedere dag netjes opgehaald door een geheimzinnige man, verstopt achter een zwart masker als het meisje echter weet te ontsnappen, moet de gemaskerde man een andere drakenmeisje vinden. En laat Nes nu net binnen zijn bereik komen! Nes wordt dus ontvoerd en de BOE!kids blijven radeloos achter. Ze gaat op onderzoek uit en ondervragen iedereen die er misschien iets vanaf zou kunnen weten. Maar of dat genoeg is om hun vriendin te redden? Het boek drakentranen valt perfect binnen de serie van de BOE!kids. Het verhaal is spannend en vlot geschreven, en schrijver Nico de Braeckeleer haalt alles uit de kast om het maximale uit de leesniveau te halen. Het verhaal is soms een tikkeltje duister en spannend, maar kinderen die wel van griezelen houden zullen absoluut smullen van dit vervaarlijke avontuur. De vele sfeervolle en karakteristieke illustraties maken het verhaal overigens een stuk minder spannend.

Informatie

BOE!Kids – Drakentranen, Nico De Braeckeleer
Illustrator: Frieda van Baevels Abimo, 144 pagina’s, hardcover. Prijs: 12,95 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789462343399

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou: